Berita Teknologi

Tampung keselamatan Android Januari 2022 tersedia sekarang

Jimmy Westenberg / Android Authority

Kemas kini, 14 Januari 2022 (02:51 PTG ET): Ia telah menjadi perjalanan liar untuk Siri Google Pixel 6 setakat kemas kini. Selepas Google tarik tampung keselamatan Disember 2021 dan kemudian melangkau siri untuk tampung keselamatan Android Januari 2022, akhirnya ia membetulkan perkara ini.

Mulai hari ini, tampung Januari 2022 tersedia untuk Pixel 6 dan Pixel 6 Pro. Ia digabungkan dengan tampung Disember 2021 dan termasuk pembaikan khusus untuk siri Pixel 6. Kami telah mengemas kini senarai dalam artikel asal di bawah dengan pautan terus ke OTA dan imej kilang.

Jika anda tidak mahu mengemas kini secara manual, anda harus menerima pemberitahuan untuk mengemas kini dalam beberapa hari akan datang โ€” sudah tentu, dengan mengandaikan tiada perkara lain yang tidak kena.


Artikel asal, 4 Januari 2022 (02:06 PTG ET): Google telah mengumumkan kemas kini patch keselamatan Android Januari 2022 untuk peranti Pixel. Semua Telefon pintar Pixel kecuali untuk Pixel 6 dan 6 Pro akan menerima kemas kini mulai hari ini. Peranti yang layak termasuk Google Pixel 5a, 5, 4a 5G, 4a, 4 XL, 4, 3a XL atau 3a. Imej kilang dan fail OTA kini tersedia untuk peranti tersebut.

The Google Pixel 6 dan kemas kini Januari Pixel 6 Pro, tidak mengejutkan, ditangguhkan sehingga lewat bulan ini. Google menghadapi masalah dengan tampung keselamatan Android siri Pixel 6 Disember 2021. Tidak ramai pengguna yang menerima kemas kini semasa pelancaran awal, dan ramai daripada mereka yang mendakwa mereka mengalami keciciran panggilan. Syarikat itu kemudian diumumkan pada akhir Disember bahawa ia telah menjeda kemas kini supaya ia dapat menyelesaikan beberapa pepijat. Dalam kenyataan itu, Google berkata ia merancang untuk membetulkan isu pengguguran panggilan menjelang akhir Januari.

Untuk semua pengguna Pixel yang lain, Google telah menyertakan pelbagai pembetulan untuk pepijat buka kunci skrin, isu menghalang panggilan kecemasan dalam sesetengah keadaan, penggunaan data yang salah ditunjukkan dalam menu Rangkaian dan banyak lagi. Anda boleh membaca semua tentang perubahan fungsi di sini, serta semua kemas kini keselamatan pada Buletin Kemas Kini Pixel.

Pautan tampung keselamatan Android Januari 2022

Nota: Pautan ini adalah untuk Model AS tidak berkunci sahaja. Jika anda mempunyai Pixel berjenama pembawa atau tinggal di negara lain, anda perlu melakukannya lawati di sini untuk imej kilang atau di sini untuk imej OTA.

  • Google Pixel 6 Pro
  • Google Pixel 6
  • Google Pixel 5a
  • Google Pixel 5
  • Google Pixel 4a 5G
  • Google Pixel 4a
  • Google Pixel 4 XL
  • Google Pixel 4
  • Google Pixel 3a XL
  • Google Pixel 3a

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tampung keselamatan Android Januari 2022 tersedia sekarang
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker