Berita Teknologi

Spesifikasi Samsung Galaxy A53, paparan rasmi muncul melalui TENAA

Dhruv Bhutani / Android Authority

TL;DR

  • Samsung Galaxy A53 telah melalui TENAA.
  • Penyenaraian itu mengesahkan reka bentuk peranti dan beberapa spesifikasi utamanya, termasuk saiz paparan, perkakasan kamera dan banyak lagi.
  • Jangan mengharapkan peningkatan yang besar berbanding model Galaxy A52 yang akan keluar.

Render daripada Samsung Galaxy A53 penutup pecah pada penghujung tahun 2021, mempamerkan reka bentuk yang tidak termasuk bicu fon kepala 3.5mm. Kini, spesifikasi teras peranti dan paparan rasmi telah muncul terima kasih kepada TENAA.

Galaxy A53 boleh menampilkan bonggol kamera belakang sederhana yang menempatkan empat kanta dan denyar. Butang kuasa dan pengayun kelantangan terletak di rusuk kanan telefon, manakala lubang tebuk berpusat turut terdapat. Dari segi saiz, Galaxy A53 lebih kecil sedikit daripada yang keluar Galaxy A52 dan Galaxy A52s 5G, dengan profil 159.5 x 74.7 x 8.1mm dan berat 190 gram.

Spesifikasi Samsung Galaxy A53

Sekarang ke helaian spesifikasi. Terdapat paparan 6.46-inci 2,400 x 1,080, yang nampaknya tidak banyak menaik taraf berbanding Galaxy A52. Walau bagaimanapun, tiada maklumat mengenai kadar penyegaran, jadi kami boleh mendapat kejutan 120Hz. Samsung juga akan menyediakan pilihan storan 128GB dan 256GB serta mengekalkan slot kad mikroSD.

Angka penting lain termasuk 8GB RAM dan bateri 4,860mAh, mungkin dipasarkan sebagai unit 5,000mAh. Tiada petunjuk set cip yang memerintah peranti ini, tetapi ia adalah cip okta-teras yang terletak di antara 2.0GHz dan 2.4GHz. Profil itu paling sesuai dengannya Snapdragon 778G, juga digunakan dalam Galaxy A52s 5G. Kami perlu menunggu pengesahan rasmi daripada Samsung, walaupun.

Bagi pengimejan, empat lensa kamera belakang tersebut menyembunyikan 64MP, 32MP dan dua sensor 5MP. Berdasarkan kekurangan peningkatan yang terang-terangan ke atas Galaxy A52, jangkakan snapper tersebut akan menarik tugas utama, ultralebar, makro dan penderiaan kedalaman sekali lagi. Penembak swafoto dilaporkan menggunakan sensor 12MP.

Akhir sekali, tidak disebutkan dalam penyenaraian bicu fon kepala 3.5mm, membayangkan bahawa khabar angin awal penyingkirannya memang benar.

Berdasarkan kehadiran penyenaraian ini, Samsung Galaxy A53 seharusnya tidak terlalu jauh dari penampilan perdananya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Spesifikasi Samsung Galaxy A53, paparan rasmi muncul melalui TENAA
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker