Berita Teknologi

Permainan Google Play dilancarkan pada PC dalam beta terhad

TL;DR

  • Google telah mengumumkan Permainan Google Play terhad untuk PC beta.
  • Beta terhad kepada Hong Kong, Korea Selatan dan Taiwan buat masa ini.
  • Beta berfungsi pada Windows 10 dan Windows 11.

Kembali pada bulan Disember, Google mengumumkan Permainan Google Play akan menjadi datang ke PC sebagai sebahagian daripada usaha kendiri oleh syarikat carian. Ternyata kami tidak perlu menunggu terlalu lama, kerana Google baru sahaja mengumumkan ujian beta terhad.

Permainan Google Play Games untuk PC beta terhad akan berlangsung di Hong Kong, Korea Selatan dan Taiwan, dengan pengguna dalam pasaran ini boleh mendaftar untuk akses melalui borang.

Apakah yang anda harapkan daripada Google Play Games pada PC?

Beta akan menawarkan akses kepada “beberapa permainan Google Play paling popular di dunia,” termasuk Asphalt 9, Mobile Legends, Summoners War, State of Survival dan Three Kingdoms Tactics. Google mengesahkan pengguna boleh memuat turun permainan ke PC dan memainkannya dengan papan kekunci dan tetikus. Google tidak mempunyai sebarang maklumat untuk dikongsi dengan kami tentang sokongan pad permainan, malangnya.

Lihat juga: Permainan Android terbaik yang tersedia sekarang

Google telah menjelaskan spesifikasi yang anda perlukan untuk menyertai beta pada mulanya. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa spesifikasi yang diperlukan ini akan menjadi semakin lemah dari semasa ke semasa. Dalam erti kata lain, anda boleh mengharapkan keperluan beta ini lebih tinggi daripada yang anda perlukan untuk produk yang stabil akhirnya:

  • Windows 10+ (v2004)
  • 8 teras logik CPU
  • 8 GB RAM
  • Pilih GPU kelas permainan
  • Pemacu keadaan pepejal (SSD) dengan 20 GB ruang storan yang tersedia

Dalam sedikit tambahan yang menyeronokkan, Google menambah bahawa pemain juga boleh memperoleh Play Points pada PC.

Agak mengecewakan melihat orang-orang seperti Amerika Utara, Eropah, India dan Afrika tidak menyertai keseronokan kali ini. Tetapi Google berkata ia akan mempunyai lebih banyak maklumat tentang keluaran beta masa hadapan dan ketersediaan serantau tidak lama lagi.

Adakah anda (atau adakah anda akan) bermain permainan Android pada PC anda? Beritahu kami melalui tinjauan pendapat di bawah.

Adakah anda bermain permainan Android pada PC anda?

0 undi

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Permainan Google Play dilancarkan pada PC dalam beta terhad
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker