Berita Teknologi

Laporan: Kemas kini Android menjadikan pengguna lebih gembira berbanding iOS

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Tinjauan terhadap 1,000 orang memberi kami idea tentang tabiat dan pendapat pengguna tentang kemas kini iOS dan Android.
  • Bukti menunjukkan pengguna Android lebih berkemungkinan gembira mengemas kini berbanding pengguna iOS.
  • Pengguna iOS juga kurang berkemungkinan untuk mengemas kini sebaik sahaja mereka mendapat pemberitahuan untuknya.

Namun, bagaimana sebenarnya perasaan pengguna tentang semua itu? Selain itu, apakah tabiat pengguna apabila melibatkan perisian iOS dan Android? Itulah yang Rangkaian Penghala berhasrat untuk menemui dalam tinjauan baru-baru ini yang dijalankan oleh kira-kira 1,000 pengguna telefon pintar.

Secara keseluruhannya, syarikat mendapati pengguna Android yang ditinjau cukup ghairah tentang penyelenggaraan perisian. Sementara itu, pengguna iOS umumnya kurang ghairah tentang mereka. Malah, peratusan pengguna iOS yang lebih besar mengelak daripada mengemas kini peranti mereka dengan cepat jika dibandingkan dengan pengguna Android.

Lihat contoh beberapa data di bawah.

Kemas kini iOS dan Android

Data Kemas Kini Android Rangkaian Penghala

Carta di atas menunjukkan bahawa pengguna Android lebih berkemungkinan menjalankan perisian terbaharu pada telefon mereka. Rangkaian Penghala juga mendapati bahawa kemas kini Android baru-baru ini merupakan pengalaman yang positif dalam lebih banyak kes berbanding pengguna iOS.

Menariknya, semua orang dalam kajian ini sama ada menggunakan iPhone atau peranti Samsung Galaxy S. Pengguna yang ditinjau semuanya berada di Amerika Syarikat, jadi ini sangat masuk akal untuk pembeli telefon pintar negara kita.

Kertas Rangkaian Penghala mengandungi lebih banyak fakta kecil yang menarik. Anehnya, peratusan pengguna Android yang lebih tinggi menggunakan versi perisian terkini jika dibandingkan dengan pengguna iPhone. Sebanyak 98% responden menggunakan a Galaxy S21 berada pada kemas kini Android terkini, manakala hanya 91% daripada iPhone 13 pengguna boleh mengatakan perkara yang sama.

Sudah tentu, terdapat juga beberapa keputusan yang tidak mengejutkan. Generasi Baby Boomer, sebagai contoh, adalah yang paling kurang berkemungkinan mempunyai kemas kini perisian terkini. Pengguna Gen Z adalah yang paling berkemungkinan memilikinya. Selain itu, orang yang mempunyai peranti yang lebih baharu lebih berkemungkinan mendapat kemas kini iOS dan Android yang terkini.

Semak semua keputusan untuk diri sendiri di sini!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Laporan: Kemas kini Android menjadikan pengguna lebih gembira berbanding iOS
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker