Berita Teknologi

Laporan: Jualan Galaxy S21 tidak dibantu oleh kekurangan Nota

David Imel / Android Authority

TL;DR

  • Laporan Korea Selatan menyatakan jualan Samsung Galaxy S21 berada pada “pertengahan 20 juta unit” pada 2021.
  • Itu lebih kurang sama dengan apa yang kita lihat untuk siri Galaxy S20 pada tahun 2020.
  • Nampaknya strategi Samsung melangkau telefon Note pada tahun 2021 tidak menghasilkan peningkatan jualan untuk siri Galaxy S.

Semua tanda menunjukkan bahawa ini adalah strategi yang dikira oleh Samsung untuk membantu meningkatkan jualan Galaxy S21. Dalam erti kata lain, syarikat mungkin menganggap pengguna akan membeli lebih banyak Telefon Galaxy S21 jika siri Galaxy Note 21 tiada.

Nah, menurut laporan dari outlet Korea Selatan Elec, strategi ini mungkin tidak membuahkan hasil akhirnya. Laporan itu menyatakan Samsung menjual kira-kira jumlah telefon pintar yang sama seperti yang dijual pada tahun 2020 dengan siri Galaxy S20. Itu dalam julat “pertengahan 20 juta unit.”

Apabila anda mengambil kira kesan wabak COVID-19 yang lebih dramatik terhadap industri mudah alih pada 2020 berbanding 2021, nampaknya jualan Galaxy S21 berada di bawah jangkaan.

Jualan Samsung Galaxy S21: Tiada bantuan daripada kekurangan Nota

Pengabaian jelas Samsung terhadap siri Galaxy Note adalah risiko yang dikira. Syarikat itu perlu menimbang sama ada mereka bentuk dan menghasilkan Galaxy Note 21 akan berbaloi. Dengan kekurangan cip global yang berterusan dan pandemik COVID-19, mengeluarkan telefon pintar baharu tidak semudah dahulu.

Malah, laporan daripada Elec berpendapat bahawa Samsung menyalahkan jualan Galaxy S21 yang rendah tahun lepas atas kesukaran pengeluaran. Syarikat itu mencadangkan ia mungkin menjual lebih banyak telefon jika kilangnya yang berpangkalan di Vietnam tidak menghadapi masalah yang mereka hadapi. Dengan itu, Samsung mungkin membuat panggilan yang betul untuk tidak mencipta Galaxy Note 21. Walaupun ia berjaya melakukannya, siapa tahu betapa sukarnya untuk membeli.

berkaitan: Telefon Samsung terbaik yang anda boleh dapatkan

Walau bagaimanapun, Samsung berkemungkinan berharap bahawa kelebihan untuk melangkau Nota adalah jualan Galaxy S21 yang lebih baik. Malangnya, nampaknya ia tidak berjaya. Data ini sangat mencadangkan orang yang akan membeli Galaxy Note 21 tidak melompat dan membeli Galaxy S21 sebaliknya.

Ia akan menjadi menarik untuk melihat tahun ini bagaimana strategi terbaru Samsung akan berfungsi. Semua bukti mencadangkan Samsung Galaxy S22 Ultra hanya akan menjadi Galaxy Note 22 dengan nama yang berbeza. Adakah crossover itu membantu siri Galaxy S22 dijual?

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Laporan: Jualan Galaxy S21 tidak dibantu oleh kekurangan Nota
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker