Berita Teknologi

Langganan tahunan YouTube Premium akhirnya tiba

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Anda kini boleh mendapatkan langganan tahunan YouTube Music atau YouTube Premium.
  • Tawaran tahunan menjimatkan wang anda dalam jangka panjang berbanding dengan kadar semasa.
  • Walau bagaimanapun, rancangan datuk mungkin tidak menjimatkan wang. Tawaran juga tidak terbuka kepada semua orang dengan mudah.

Walau bagaimanapun, anda hanya pernah dapat membayar bulanan untuk perkhidmatan ini. Walau bagaimanapun, hari ini, Google melancarkan langganan tahunan YouTube Music dan YouTube Premium secara senyap-senyap (h/t 9to5Google). Seperti yang dijangkakan, membayar langganan setiap tahun dan bukannya bulanan menjimatkan wang anda dalam jangka masa panjang. Google mengatakan ini adalah tawaran masa terhad sehingga 23 Januari 2022, walaupun kami menjangkakan diskaun akan berterusan selepas tarikh tersebut tetapi pada penjimatan keseluruhan yang lebih rendah.

Menariknya, langganan tahunan tidak lazim seperti yang anda fikirkan. Spotify dan Netflix — dua syarikat terbesar dalam industri masing-masing — tidak menawarkan rancangan tahunan, sebagai contoh. Idea untuk mengadakan tawaran tahunan YouTube Premium sememangnya berita baik.

Malangnya, tawaran tahunan tidak mudah (maksud saya, ini adalah Google yang kita bincangkan). Begini cara ia berfungsi.

Langganan tahunan YouTube Music dan YouTube Premium

Jika anda tidak melanggan sama ada YouTube Music atau Premium pada masa ini, mendapatkan pelan tahunan baharu adalah agak mudah. Selagi anda tinggal di Amerika Syarikat, Kanada, Mexico, Brazil, Rusia, Turki, Jerman, Thailand, India atau Jepun, anda hanya mendaftar seperti biasa. Semasa proses, anda boleh memilih salah satu rancangan tahunan baharu.

Pelan tahunan YouTube Premium akan dikenakan bayaran $107.99. Memandangkan pelan bulanan ialah $11.99, ini bermakna anda akan melihat penjimatan $3 setiap bulan atau sejumlah $36 disimpan setiap tahun. Sementara itu, langganan Muzik premium akan dikenakan bayaran $89.99 setiap tahun, iaitu penjimatan $2.50 sebulan atau $30 setiap tahun. Ingat, kadar ini hanya aktif sehingga 23 Januari. Selepas tarikh tersebut, ia sama ada akan berubah atau mungkin hilang sama sekali.

berkaitan: Adakah YouTube Premium berbaloi?

Walau bagaimanapun, jika anda sudah mempunyai pelan langganan bulanan untuk mana-mana perkhidmatan, anda tidak boleh berhijrah ke pelan tahunan sahaja. Sebaliknya, anda perlu membatalkan pelan bulanan semasa anda dan kemudian mendaftar semula untuk pelan tahunan. Jangan risau: senarai main anda dan ciri lain tidak akan hilang, kerana ia terikat pada akaun anda, bukan langganan anda.

Untuk menambahkan lapisan kekeliruan tambahan, orang yang mempunyai rancangan YouTube Music yang sudah lama harus melakukan pengiraan di sini. Jika anda mengunci kadar $7.99 daripada peralihan daripada Muzik Google Play, simpanan anda dengan pelan tahunan adalah nominal ($6 setiap tahun). Begitu juga, jika Google mengubah harga pelan tahunan kemudian, mereka yang membayar kadar $9.99 terkunci mungkin menjimatkan wang pada tahun ini tetapi rugi pada tahun berikutnya.

Terima kasih kerana membuat perkara ini sangat mengelirukan, Google.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Langganan tahunan YouTube Premium akhirnya tiba
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker