Berita Teknologi

Keupayaan penyediaan WhatsApp untuk mengimport sembang daripada Android ke iOS

TL;DR

  • Tangkapan skrin baharu menunjukkan cara anda boleh memindahkan sembang WhatsApp daripada Android ke iOS.
  • Tiada perkataan mengenai garis masa untuk ciri ini, tetapi anda sudah boleh memindahkan sembang daripada iOS ke Android.

WhatsApp memperkenalkan keupayaan untuk memindahkan sembang anda daripada iOS ke Android tahun lepas, membenarkan mereka yang beralih daripada iPhone mendapatkan sembang mereka dengan cepat pada telefon Android baharu mereka. Malangnya, apl IM belum menyokong pemindahan daripada Android ke iOS lagi.

Sekarang, pemerhati WhatsApp WABetaInfo telah mendedahkan tangkapan skrin yang menunjukkan cara anda boleh memindahkan sembang Android ke iOS. Anda boleh menyemak tangkapan skrin tersebut di bawah.

WhatsApp Android ke iOS WABetaInfo

Skrin telah diambil daripada versi beta apl iOS (versi 22.2.74) tetapi fungsinya belum tersedia lagi. Namun begitu, ia menunjukkan bahawa fungsi tersebut memerlukan kebenaran pengguna untuk memulihkan sembang mereka.

Imej itu juga mengandungi baris yang membuatkan kami tertanya-tanya sama ada anda hanya boleh memulihkan sembang selepas mula-mula menyediakan WhatsApp pada iPhone anda (iaitu anda tidak boleh menggunakan WhatsApp pada iPhone anda dan kemudian memutuskan untuk mengimport sembang Android anda).

Walau apa pun, tiada maklumat mengenai bila ciri ini akan dilancarkan atau cara ciri ini akan berfungsi. Tetapi kami berharap ia diperkemas seperti memindahkan sembang daripada iOS ke Android 12.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Keupayaan penyediaan WhatsApp untuk mengimport sembang daripada Android ke iOS
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker