Lain-Lain

Kemas Kini COVID-19: Teknologi Membuktikan "Penukar Permainan" untuk Black Urban Youth

Kesan pandemik COVID-19 telah melanda kanak-kanak bandar dalam bandar secara tidak seimbang dan telah menyebabkan pendidik dan pentadbir K-12 mengarahkan banyak sekolah rendah dan menengah untuk ditutup selama-lamanya. Untuk memastikan kanak-kanak tidak kehilangan pengetahuan penting, kelas dan pentaksiran telah ditukar kepada format dalam talian, kerana sekolah berhasrat untuk kekal berdaya maju dan mengikut jadual. Walau bagaimanapun, Amerika kini menangani isu sekumpulan pelajar yang tidak mempunyai akses yang boleh dipercayai kepada internet atau komputer di rumah, terutamanya mereka dari isi rumah Afrika Amerika.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan beberapa perkara khusus mengenai jurang digital yang melanda kanak-kanak Hitam semasa mereka cuba menghadapi cabaran kelas dalam talian dan kerja rumah. Kami akan mengakhiri dengan rayuan yang akan memanfaatkan organisasi bukan untung, From Boys to Men Network Foundation, Inc., yang telah berada di barisan hadapan sejak 1995 hingga ke padang permainan. Pertimbangkan empat perkara monumental yang terkandung di sini:

  1. Telah didapati bahawa kebanyakan pelajar gred lapan di Amerika sebahagian besarnya bergantung kepada internet untuk berjaya menyelesaikan kerja rumah mereka. Satu kajian oleh National Assessment of Educational Progress (NAEP), 2018, dinilai oleh Pew Research Centre untuk mendedahkan bahawa kira-kira 58% pelajar, iaitu, 6 daripada 10 pelajar, telah mengesahkan mereka menggunakan internet hampir setiap hari untuk membantu mereka. dengan kerja rumah mereka. Sedikit 6% daripada responden telah mendakwa mereka tidak pernah menggunakan internet untuk tujuan tugasan. Tidak perlu dikatakan, trend ini berbeza-beza berdasarkan latar belakang pelajar, dan khususnya jenis komuniti mereka dan kelayakan pendidikan ibu bapa mereka. Sebagai contoh, dalam kalangan pelajar yang bersekolah di pinggir bandar, kira-kira 65% menyatakan mereka menggunakan internet hampir setiap hari untuk menyiapkan kerja rumah mereka. Sebaliknya, hanya 44% pelajar sekolah dari bandar mendakwa perkara yang sama. Bagi pelajar yang bersekolah di bandar dan luar bandar, jumlahnya masing-masing adalah 58% dan 50%. Didapati juga pelajar yang mempunyai ibu bapa yang telah menghadiri dan menamatkan pengajian di kolej, lebih cenderung menggunakan internet di rumah semasa menyiapkan tugasan mereka. Didapati bahawa dalam kalangan pelajar tersebut, 62% menggunakan sumber internet apabila mereka terjumpa cabaran semasa menyiapkan kerja rumah mereka. Menariknya, hanya 53% daripada pelajar yang ibu bapanya mempunyai pendidikan selepas sekolah menengah menggunakan internet di rumah pada kekerapan yang sama. Bagi mereka yang ibu bapanya hanya berpendidikan sekolah menengah atau tiada pendidikan sekolah menengah, jumlahnya masing-masing menjunam kepada 52% dan 48%.

  1. Baru-baru ini, istilah “jurang kerja rumah” digunakan untuk menunjukkan pelajar sekolah yang kekurangan sumber yang mencukupi untuk menyiapkan kerja sekolah mereka di rumah. Jurang ini telah diperhatikan lebih ketara dalam kes keluarga Hitam, Hispanik dan ekonomi yang lemah. Analisis Pusat Penyelidikan Pew terhadap data Biro Banci AS 2015 mendapati bahawa kira-kira 15% rakyat Amerika yang mempunyai anak yang bersekolah dilaporkan tidak mempunyai sambungan internet berkelajuan tinggi di rumah. Maklumlah, kanak-kanak yang berasal daripada keluarga berpendapatan rendah berkemungkinan kecil mempunyai sambungan jalur lebar yang kukuh di rumah. Didapati bahawa dalam isi rumah dengan pendapatan tahunan kurang daripada $30,000, di mana kanak-kanak berumur antara 6 dan 17 tahun tinggal, kira-kira satu pertiga kekurangan sambungan internet yang baik, yang berjumlah 35%, berbanding 6% dalam kes itu. isi rumah dengan pendapatan lebih daripada $75,000 setahun. Sekali lagi, jurang ini lebih ketara apabila isi rumah berpendapatan rendah ini adalah daripada komuniti Hitam atau Hispanik.

  1. Sesetengah kanak-kanak daripada isi rumah berpendapatan rendah telah menegaskan mereka tidak mempunyai akses kepada sumber yang diperlukan untuk menyiapkan kerja sekolah di rumah. Dalam tinjauan yang dijalankan pada 2018 oleh Center, didapati bahawa satu daripada setiap lima remaja (kira-kira 17%) mendedahkan bahawa beberapa kali mereka tidak dapat menyiapkan kerja rumah kerana sama ada mereka tidak memiliki komputer atau sambungan internet yang stabil. Didapati bahawa orang kulit hitam dan remaja daripada isi rumah berpendapatan rendah lebih kerap menyebut alasan ini untuk tidak menyelesaikan tugasan. Untuk mengesahkan lagi idea ini, kira-kira satu perempat daripada remaja Kulit Hitam mendedahkan bahawa, sama ada kerap atau kadang-kadang, mereka mendapati sukar untuk menyelesaikan kerja rumah mereka kerana kekurangan sambungan internet atau komputer, berbanding 13% remaja kulit putih dan 17% daripada remaja Hispanik. Sama seperti aspek sebelumnya, remaja yang datang daripada keluarga dengan pendapatan kurang daripada $30,000 setahun menangani isu ini lebih banyak (24%) daripada mereka yang berpendapatan minimum $75,000 setiap tahun (9%). Tinjauan yang sama juga melaporkan bahawa kira-kira satu daripada setiap sepuluh remaja (12%) kerap atau kadangkala menggunakan Wi-Fi awam untuk menyelesaikan tugasan berasaskan sekolah mereka kerana mereka tidak mempunyai sambungan internet yang stabil. Remaja kulit hitam dan berpendapatan rendah sekali lagi lebih cenderung untuk menggunakan langkah-langkah ini. Walaupun satu daripada lima remaja kulit hitam terpaksa tunduk kepada langkah-langkah ini (21%), hanya 11% remaja kulit putih dan 9% remaja Hispanik juga menghadapi masalah yang sama. Walaupun 21% remaja yang datang dari isi rumah dengan pendapatan tahunan kurang daripada $30,000 setahun terpaksa menggunakan Wi-Fi awam untuk menyelesaikan tugasan mereka, hanya 11% remaja yang tinggal dalam isi rumah dengan pendapatan tahunan antara $30,000-$74,999, dan 7 % remaja daripada isi rumah dengan pendapatan lebih $75,000 setahun melaporkan masalah yang sama.

  2. Dalam kalangan isi rumah remaja berpendapatan rendah, satu perempat tidak memiliki komputer. Masalah ini boleh diperhatikan dalam setiap seorang remaja di antara empat yang datang dari isi rumah yang berpendapatan kurang daripada $30,000 setahun. Hanya 4% daripada isi rumah yang berpendapatan lebih daripada $75,000 setahun tidak mempunyai komputer, menurut tinjauan yang dijalankan pada 2018. Variasi berdasarkan kaum dan etnik diperhatikan di sini juga. Remaja Hispanik kurang berkemungkinan tidak mempunyai komputer di rumah, dengan 18% menyatakan ini sebagai masalah, berbanding 9% remaja kulit putih dan 11% remaja kulit hitam.

Sebagai mentor yang mewakili From Boys To Men Network Foundation, Inc., kami meminta bantuan anda untuk membeli peralatan komputer bagi tujuan memudahkan proses e-pembelajaran yang disebabkan oleh tuntutan tempat perlindungan yang dihadapi oleh kanak-kanak berumur sekolah yang layak. . Ramai ibu bapa kami tidak mempunyai komputer, komputer riba, desktop dan lain-lain yang diperlukan untuk memudahkan perkembangan ini, jadi kami meminta sokongan anda. COVID-19 telah memusnahkan demografi yang kami wakili, yang telah diburukkan lagi oleh fakta bahawa teknologi hampir tidak wujud di rumah yang kami sediakan. Kami ingin mengumpul sekurang-kurangnya $50,000 untuk membantu lebih 30 keluarga yang memerlukan dalam rangkaian kami.

Sejak 1995, Yayasan Rangkaian Dari Lelaki kepada Lelaki, sebuah organisasi bukan untung jenis 501 (c) (3), mempunyai komitmen untuk mengubah kehidupan lelaki Afrika-Amerika, khususnya di kawasan bandar Amerika. Sebagai sebahagian daripada usaha kami, kami menjalankan program yang menghalang tingkah laku antisosial di kalangan demografi ini dalam komuniti, keluarga, sekolah dan tetapan kumpulan lain dengan melengkapkan peserta dengan kemahiran berharga seperti penyelesaian konflik, bimbingan rakan sebaya, kesediaan bekerja dan menawarkan mereka pelbagai perkhidmatan sokongan, seperti kaunseling, lawatan lapangan, bantuan perubatan dan pergigian, dsb. Sila pertimbangkan untuk menderma kepada kempen GoFundme kami. Hadiah anda dalam apa jua jumlah membantu kami meneruskan usaha ke padang permainan dan memberi peluang kepada kanak-kanak ini untuk kehidupan yang lebih baik!

https://www.gofundme.com/f/boys-to-men-network-foundation?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=m_pd+share-sheet&fbclid=IwAR3THPyIg-j0GPUxMMyWPeJbi4Srx-7Ah8QyZk6n8Ah8QyZkIr8

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kemas Kini COVID-19: Teknologi Membuktikan "Penukar Permainan" untuk Black Urban Youth
oleh Stanley G Buford

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker