Berita Teknologi

Kebocoran Samsung Galaxy S22 Plus mendedahkan warna, spesifikasi

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Spesifikasi utama dan jalur warna — bersama dengan paparan bocor — Samsung Galaxy S22 Plus telah didedahkan.
  • Telefon ini mungkin akan tersedia dalam empat warna: Hitam, Putih, Hijau dan Emas Merah Jambu.
  • Spesifikasi tambahan yang dikhabarkan termasuk bateri 4,500mAh, kecerahan puncak 1,750-nit, dan paparan 6.55 inci.

The Galaxy S21 FE bukan satu-satunya telefon Samsung yang ditangguhkan tahun ini. Khabar angin awal mencadangkan siri Galaxy S22 akan diumumkan pada bulan Januari, tetapi kerana ia berterusan kekurangan cip global, kami sedang melihat pendedahan awal Februari untuk telefon pintar perdana baharu.

Samsung dijangka melancarkan tiga telefon dalam barisan S22: Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus dan Galaxy S22 Ultra. Terdapat banyak khabar angin untuk keseluruhan barisan Galaxy S22 setakat ini, tetapi kini kami mendapat lebih banyak butiran tentang S22 Plus.

jangan ketinggalan: Semua khabar angin siri Samsung Galaxy S22 di satu tempat

Laporan daripada MySmartPrice mengeluarkan paparan baharu Samsung Galaxy S22 Plus, memaparkan peranti itu dalam empat warna: Hitam, Putih, Hijau dan Emas Merah Jambu. Kami tidak pasti sama ada ini adalah nama rasmi warna, walaupun mungkin nama itu boleh dijenamakan sebagai Phantom Black, Phantom White, Phantom Green dan Phantom Pink, seperti yang dinyatakan dalam kebocoran mulai 31 Disember.

Samsung Galaxy S22 Plus membocorkan semua warna hitam hijau putih merah jambu emas

Selain render yang bocor, MySmartPrice turut memperincikan beberapa spesifikasi utama untuk S22 Plus. Ia dilaporkan akan menampilkan paparan Full HD Plus AMOLED 6.55 inci — sedikit lebih kecil daripada skrin 6.8 inci yang dikhabarkan S22 Ultra. MSP Artikel menyokong khabar angin sebelum ini, mendakwa peranti itu akan mempunyai kamera utama 50MP, ultra lebar 12MP, kanta telefoto 12MP dengan zum optik 2X dan kamera hadapan 32MP.

Khabar angin mengatakan, keseluruhan barisan Galaxy S22 akan menampilkan ciri baharu Qualcomm Chipset Snapdragon 8 Gen 1 di Amerika Syarikat, manakala negara Eropah terpilih, seperti UK, akan melihat peranti yang dikuasakan oleh Samsung yang tidak diumumkan Cip Exynos 2200.

Spesifikasi tambahan yang dikhabarkan datang dari a 91Mudah alih artikel dari 15 Januari. Penerbitan mengatakan Galaxy S22 Plus akan mempunyai kecerahan puncak 1,750 nits. Jika benar, ini akan menjadi peningkatan yang bagus daripada kecerahan puncak 1,300-nit S21 Plus. Laporan ini juga menyebut berat S22 Plus boleh mencapai 195g, sedikit perubahan daripada berat 200g S21 Plus.

Dikhabarkan bahawa Samsung akan mengumumkan siri Galaxy S22 pada 9 Februari 2022. Anda dilaporkan boleh membuat prapesanan peranti itu dari 9 Februari – 25 Februari 2022, apabila telefon itu mula dijual secara rasmi. Kami masih menunggu jemputan acara rasmi daripada Samsung, jadi pastikan anda mengambil maklumat ini dengan sebutir garam.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebocoran Samsung Galaxy S22 Plus mendedahkan warna, spesifikasi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker