Berita Teknologi

Kebanyakan anda tidak menggunakan banyak widget

Robert Triggs / Android Authority

Kefungsian widget ialah salah satu ciri tertua Android, memberikan anda akses pantas kepada fungsi atau maklumat tertentu sepintas lalu tanpa melancarkan apl. Sama ada widget jam dan cuaca yang ringkas, bar carian Google atau sesuatu yang berbeza sama sekali, widget cukup berguna.

Kami tertanya-tanya bagaimana melabur Android Authority pembaca berada dalam widget walaupun. Adakah anda tidak mempunyai widget pada skrin utama anda atau adakah skrin anda penuh dengannya? Kami mengemukakan soalan ini awal minggu ini dan inilah perkara yang anda beritahu kami.

Berapa banyak widget yang anda ada pada skrin utama telefon anda?

Keputusan

Kami menyiarkan tinjauan pendapat pada hari Isnin (24 Januari), dan 2,400 undian telah dibuat sehingga berita ini ditulis. Ia jelas merupakan topik yang popular ketika itu, dan pilihan teratas ialah satu widget (23.3%). Sekurang-kurangnya dua komen menyokong pilihan ini, dengan pembaca ini menyatakan bahawa mereka hanya mempunyai widget jam.

Orang yang mempunyai dua widget merentas semua skrin utama mereka menyumbang 19.2% undian, manakala kem “tiada” berada di tempat ketiga dengan hampir 16% undian. Apabila anda melihatnya dengan cara lain, orang yang mempunyai sifar hingga dua widget membentuk hampir 60% undian.

Di hujung spektrum yang lain, 9.38% pembaca yang ditinjau berkata mereka mempunyai lapan atau lebih widget merentas semua skrin utama mereka. Malah, seorang pembaca meninggalkan komen mengatakan mereka menggunakan 34 widget, walaupun 28 adalah daripada aplikasi yang sama.

Walau apa pun, jelas bahawa kebanyakan anda menggunakan widget dalam beberapa cara tetapi pengguna super adalah minoriti.

Komen

  • CR45H 0V3RR1D3: Tiada, tidak pernah. Saya suka skrin utama yang bersih. Itulah sebabnya saya bersyukur kerana Apple akhirnya menambah laci aplikasi. Tidak pernah memahami bagaimana mereka boleh menggunakan peranti yang diliputi dalam ikon.
  • CJ Brown: Dua Widget. Widget Bar Carian Google, Jam Motorola – Kalendar – Tahap Bateri – Widget Pusingan Cuaca. Itu sahaja yang saya perlukan.
  • Carolyn Fleming: Awan Buih, Cuaca Elecont, Penagih Podcast, Carian Google, Kalendar Jorte, Widget Foto dan Jam dengan beberapa zon waktu. Suka widget, terutamanya Bubble Cloud dan Elecont Weather, kerana ia sangat boleh disesuaikan.
  • FalKoopa: Saya menggunakan widget Sekilas Pandang Google, dan beberapa lagi seperti Muzik, Nota dan penjejak tabiat. Ia benar-benar berguna untuk tidak perlu pergi ke apl atau leret pemberitahuan untuk mengaksesnya.
  • Thelonius: Cuaca, Carian, Gmail, Kalendar, Nota dan kawalan media.
  • Mike Rubin: 34 widget. 28 adalah untuk senarai berbeza daripada aplikasi yang sama. Saya hanya mempunyai 4 halaman, tidak termasuk satu halaman aplikasi. Dua kali setahun saya menyingkirkan apa-apa yang saya tidak gunakan selama 7 bulan.
  • Bryan B: Tiada. Kecuali yang dipaksa oleh Googles bodoh sekali pandang. Benci widget.
  • Russell DiPasquale: Saya mempunyai 3 skrin, pertama ialah masa dan tarikh dengan folder untuk apl saya, kedua dalam skrin “untuk dilakukan” saya, mempunyai cuaca, senarai kalendar dan senarai tugasan, ketiga ialah skrin kereta saya, widget bateri dan apl kereta saya, muzik , podcast, buku, radio.
  • Konrad Uroda-DarΕ‚ak: Hanya jam dengan cuaca (satu widget).
  • Evie: Hanya satu, widget jam boleh disesuaikan yang sangat bagus, Seven Time. Tiada apa-apa lagi yang saya perlukan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebanyakan anda tidak menggunakan banyak widget
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker