Berita Teknologi

Kebanyakan anda belum menyentuh pengecasan wayarles terbalik

Lily Katz / Android Authority

Lebih banyak telefon mendarat dengan terbalik pengecasan tanpa wayar, membenarkan pengguna menambah nilai jam tangan pintar, fon telinga atau telefon bimbit lain yang disokong. Tetapi berapa kerapkah pembaca kami menggunakan ciri ini?

Kami mengemukakan soalan dalam a tinjauan pendapat baru-baru inidan hasilnya kini masuk.

Berapa kerap anda menggunakan pengecasan wayarles terbalik?

Keputusan

Tinjauan pendapat ini terbukti cukup popular, memperoleh 2,000 undian sejak ia diterbitkan pada 21 Januari. Bagaimanapun, nampaknya pengecasan wayarles terbalik adalah antara ciri yang paling kurang digunakan pada telefon pintar moden.

Sebilangan besar pembaca (61%) mendakwa tidak pernah menggunakan pengecasan wayarles terbalik, walaupun peranti mereka menyokongnya. Mereka yang menggunakan ciri ini sangat jarang menggunakannya sehingga mudah dilupakan. Hanya 17.1% responden menggunakan pengecasan terbalik tanpa wayar “sekali atau dua kali setahun”, 6.7% menggunakan ciri tersebut sekurang-kurangnya sekali seminggu dan 8.6% menggunakannya “sekali atau dua kali sebulan.”

Lihat juga: Telefon terbaik dengan pengecasan tanpa wayar

Walaupun pengecasan wayarles terbalik sama sekali tidak perlu ada, ia amat berguna apabila peranti wayarles pendamping memerlukan rangsangan kuasa yang kecil dan tidak segera. Ini terbukti dengan keputusan yang condong ke arah penggunaan yang lebih jarang. Walau bagaimanapun, beberapa pembaca dalam ulasan akan menukar pengecasan wayarles terbalik untuk ciri lain, seperti sokongan kad microSD, dalam sekejap.

Komen anda

  • Thelonius: Saya tidak menggunakan pengecasan wayarles biasa pun. Ia sangat perlahan dan tidak cekap. Hanya membuang masa dan tenaga IMO. Selain itu, saya tidak boleh menggunakan telefon saya semasa mengecasnya. Saya tidak dapat melihat banyak utiliti untuknya dalam mana-mana senario.
  • daftrok: Jika anda mempunyai sedikit masa henti dan bateri fon kepala/jam tangan anda kehabisan, ia adalah mudah tetapi ia tidak terlalu kritikal. Ia juga bagus jika anda berada di rumah seseorang dan anda memasang telefon anda ke dinding untuk mengecas dan pada masa yang sama menggunakannya sebagai pad pengecas wayarles untuk pengguna iPhone yang memerlukan pengecasan tetapi isi rumah tidak mempunyai karut proprietari.
  • Tony Talks: Saya terlupa ia malah satu ciri… ia bagus… Saya rasa? Jika tinjauan pendapat adalah sesuatu yang perlu dilakukan jika peminat seperti kami tidak menggunakannya, saya hanya boleh membayangkan orang awam tidak menggunakannya.
  • Eduardo Pagani: Pada masa saya mengundi, saya lihat 61% orang tidak pernah menggunakannya. Itulah salah satu ciri yang tidak dihiraukan atau diminta sesiapa β€” walaupun ia bagus untuk dimiliki. Pada masa yang sama, sesetengah daripada kita sangat memerlukan slot microSD dan Samsung hanya menolaknya.
  • vmxr: Saya tidak mempunyai ciri ini, saya ingin memilikinya.
  • meh…: Apa gunanya ciri ini? Ia adalah sesuatu yang tidak masuk akal untuk ditambah kerana bateri telefon masih terdedah kepada mati separuh hari penuh. Sehingga kami mendapat telefon dengan hayat bateri 3 atau 4 hari, adalah tidak masuk akal untuk melakukan ini.
  • JZ VR: Pengecasan wayarles terbalik pada Huawei Mate 40 Pro Plus saya telah menjimatkan hari beberapa kali apabila orang perlu membuat panggilan/teks tetapi telefon mereka kehabisan bateri. Ia berguna apabila anda memerlukannya dan untuk mengecas alat kecil seperti fon telinga.

Itu sahaja untuk tinjauan pendapat ini. Terima kasih atas undian dan komen anda. Jika anda mempunyai sebarang pemikiran tambahan, pastikan anda meletakkannya di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebanyakan anda belum menyentuh pengecasan wayarles terbalik
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker