Berita Teknologi

Inilah yang Apple patut lakukan untuk pengguna Android dalam iMessage

Robert Triggs / Android Authority

Google mengkritik Apple minggu ini kerana mengambil kesempatan fenomena “gelembung hijau” dalam iMessage, berikutan a jurnal dinding jalan melaporkan penguasaan iPhone dalam kalangan remaja di AS. Artikel itu juga mendedahkan bagaimana pengendalian Apple terhadap pengguna Android dalam iMessage mengakibatkan tekanan rakan sebaya untuk pengguna terjejas untuk beralih kepada iPhone.

Google kemudiannya berkata bahawa ia mahu Apple menggunakan yang lebih moden standard RCS untuk pengguna Android dalam iMessage. Tapi buat apa Android Authority pembaca fikir Apple patut lakukan? Kami mengemukakan soalan ini pada hari Isnin dan inilah cara anda mengundi.

Apakah yang perlu Apple lakukan dengan iMessage dan Android?

Keputusan

Tinjauan tersebut telah disiarkan di dalam berita kami pada hari Isnin, dengan hampir 1,500 undian dikumpul sehingga berita ini ditulis. Dan ternyata hampir 45% responden mahu Apple mendayakan pemesejan RCS untuk pengguna Android dalam iMessage.

Ini adalah selaras dengan kehendak Google dan idea yang kemas. Isu besar dengan cara iMessage mengendalikan pengguna Android ialah ia kembali kepada piawaian SMS kuno, yang tidak sesuai dengan ciri pemesejan moden. Sementara itu, RCS membawa perkongsian multimedia berkualiti tinggi, perkongsian lokasi, penyulitan hujung ke hujung untuk sembang individu dan banyak lagi ciri kontemporari. RCS tidak sempurna walaupun, tetapi ia pasti penyelesaian yang lebih berkebolehan daripada SMS.

Bacaan lanjut: Apl pemesejan dan sembang terbaik pada Android

Pilihan kedua paling popular dalam tinjauan pendapat kami ialah “Saya tidak kisah kerana saya menggunakan apl lain”, memperoleh ~28% undian. Ini tidak semestinya bermakna hanya 28% daripada pembaca yang ditinjau menggunakan apl pemesejan yang berbeza. Lagipun, pembaca boleh mengundi untuk salah satu pilihan lain semasa masih menggunakan aplikasi pemesejan alternatif.

Sementara itu, ~23% responden berkata mereka mahu Apple membawa iMessage ke Android. Ini sememangnya dicadangkan oleh beberapa orang dalam Apple sendiri pada tahun 2013, seperti yang ditunjukkan oleh e-mel dalaman. Kami meragui perkara ini akan berlaku tidak lama lagi, tetapi ini adalah keputusan terbaik di atas kertas. Walaupun kami yakin bahawa pengalaman Android akan kekurangan beberapa ciri yang terdapat pada apl iOS.

Akhirnya, hanya di bawah 4% pembaca yang ditinjau mengatakan Apple harus membawa iMessage ke web. Alternatif berasaskan web tidak sesuai dari segi akses luar talian, dan ia berkemungkinan kekurangan beberapa fungsi berbanding apl asli. Tetapi ini adalah cara yang wajar untuk Apple membawa iMessage ke Android, Windows dan platform lain tanpa membangunkan aplikasi asli untuk setiap satu. Lagipun, Apple mengeluarkan Facetime untuk web tahun lepas.

Komen

  • MadFerret9: Google yang lemah lembut. Masalahnya ialah, iMessage menyingkirkan teks Android yang MASIH AGAMA CARAnya tidak mempunyai RCS yang konsisten merentas semua apl/rangkaian teks. Pada iMessage, foto dan video saya TIDAK diubah saiznya kepada format video 3GP 166 x 240 dari 2006 seperti yang dilakukan pada Android. Google perlu menyelesaikan masalah mereka.
  • TimTheK: Inilah sebabnya saya tidak tahan dengan epal. Mereka terpaksa melakukan perkara karut ini untuk memastikan orang ramai tidak membeli telefon Android anak mereka?? Atau mereka boleh, anda tahu, hanya bersaing dengan membuat produk yang lebih baik atau lebih menarik. Tetapi tidak, kami akan mengurung orang ke dalam taman berdinding kami dan mencari cara untuk memerangkap anak-anak mereka juga. Saya tidak akan pernah memiliki produk Apple tetapi anak-anak saya terpaksa mempunyai iphone kerana gelembung hijau yang bodoh. Dan isteri saya terpaksa bertukar kepada iPhone kerana anda tidak boleh menjejaki/memantau aktiviti dalam talian anak-anak anda tanpa “iProduct”. Allah melarang mereka hanya membolehkan findmyphone dan masa skrin melalui aplikasi Android.
  • Anthorama: Ia di luar pemahaman saya bagaimana gelembung biru / hijau / kuning boleh membuatkan anda berasa lebih baik atau lebih teruk apabila anda menghantar mesej.
  • Bum: Saya tidak boleh bercakap dengan isu tekanan rakan sebaya, tetapi keseluruhan perkara IM/SMS/RCS adalah masalah di seluruh dunia juga. Kami memerlukan pengganti untuk SMS. Secara peribadi saya tidak menganggap apa yang akan berlaku. Tetapi sekarang nampaknya Apple tidak mahu bermain bersama. Malangnya, satu-satunya tempat yang mereka mungkin terpaksa berbuat demikian (untuk manfaat semua pengguna yang mungkin saya tambahkan) adalah dalam EU. Dan mereka sepatutnya.

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat kami dan meninggalkan ulasan. Adakah anda fikir Apple akan melaksanakan RCS dalam iMessage? Adakah anda pengguna RCS? Bunyi dalam komen di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Inilah yang Apple patut lakukan untuk pengguna Android dalam iMessage
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker