Berita Teknologi

Chromecast baharu dengan Google TV untuk 2022 dalam kerja-kerja?

David Imel / Android Authority

TL;DR

  • Laporan baharu mencadangkan mungkin terdapat versi baharu Chromecast dengan Google TV untuk tahun 2022.
  • Nama kod untuk peranti itu didakwa “Boreal.”
  • Tidak banyak yang diketahui mengenainya, tetapi kami berharap ia menyelesaikan masalah terbesar dengan pendahulunya.

Dikemas kini, 24 Januari 2022 (03:01 PM ET): Tidak lama selepas menerbitkan artikel di bawah, berita tersebar melalui Protokol bahawa Chromecast baharu yang dikhabarkan ini boleh menjadi model kelas bawah. Protokol berpendapat Chromecast baharu boleh dihadkan kepada strim 1080p untuk membantu membezakannya daripada model semasa, yang menyokong resolusi 4K.

Menariknya, Protokol juga mengatakan Chromecast baharu dengan Google TV untuk 2022 boleh menyokong codec AV1. Ini akan menjadikannya lebih baik daripada model semasa sementara masih kurang optimum kerana kekurangan 4K. Ini akan membuatkan pembeli yang berfikiran teknikal koyak, tidak syak lagi.

Memandangkan kami menjangkakan model ini sebagai peranti 1080p, ia hampir pasti akan mendarat dengan harga yang lebih rendah daripada model semasa. Itu mungkin akan jatuh dalam julat $29.99-$39.99 jika kita perlu meneka.


Artikel asal, 24 Januari 2022 (01:35 PM ET): Pada tahun 2020, Google akhirnya merombak barisan penstrim Chromecastnya. Daripada bergantung pada telefon pintar atau peranti lain untuk mengawalnya, strim 2020nya akhirnya datang dengan alat kawalan jauh fizikal, sistem pengendalian Android TV dan faedah lain yang meletakkannya dalam persaingan langsung dengan produk Rokus dan Amazon Fire TV.

Lihat juga: Peranti penstriman media terbaik yang boleh anda beli

Kini, khabar angin menunjukkan mungkin ada yang baharu Chromecast dengan Google TV untuk 2022. Kami tidak tahu banyak tentangnya, tetapi kami kini mempunyai bukti bahawa ia sekurang-kurangnya wujud.

Pada pertengahan tahun 2020, 9to5Google mula-mula memecahkan nama kod untuk Chromecast berkuasa TV Google asal: Sabrina. Ini akhirnya menjadi nama kod sebenar. sekarang, 9to5Google berpendapat bahawa “Boreal” boleh menjadi nama kod untuk versi strim seterusnya.

Selain daripada nama kodnya, kami tidak tahu apa-apa lagi tentang Chromecast seterusnya dengan Google TV untuk 2022. Walau bagaimanapun, kami mempunyai dua harapan besar untuk peranti itu.

Chromecast dengan Google TV 2022: Dua harapan besar

Chromecast berkuasa TV Google versi 2020 ialah penstrim yang hebat, terutamanya untuk harga senarai $50. Walau bagaimanapun, terdapat dua isu yang ketara dengan produk yang kami harap dapat ditangani oleh Google dengan Chromecast dengan Google TV yang dikhabarkan untuk tahun 2022.

Isu yang paling ketara ialah kekurangan ruang simpanan. Versi peranti 2020 hanya mempunyai storan 8GB. Itulah had anda untuk sistem pengendalian itu sendiri dan semua aplikasi anda. Bagi kebanyakan pengguna, itu adalah jumlah yang menyedihkan yang akan mereka isi dalam masa yang singkat. Dan, memandangkan peranti itu tidak mempunyai storan yang boleh dikembangkan, tiada apa yang boleh mereka lakukan mengenainya.

berkaitan: Jika anda membeli peranti penstriman yang murah, cuma pastikan ia mempunyai satu perkara ini

Mudah-mudahan, Chromecast yang dikhabarkan dengan Google TV untuk 2022 mempunyai sekurang-kurangnya 64GB storan. Kami berharap untuk 128GB, tetapi ini adalah Google yang kami bincangkan, jadi 64GB adalah keinginan yang lebih realistik.

Perkara seterusnya yang kami harap dapat diperbaiki ialah sokongan untuk codec AV1. Google sendiri sedang mendorong codec AV1 dengan sangat keras, terutamanya di YouTube. Agak pelik bahawa strim media syarikat itu sendiri tidak mempunyai sokongan untuknya. Nampaknya Google akan membetulkannya dengan lelaran produk seterusnya, tetapi siapa tahu.

Kami akan memaklumkan anda apabila lebih banyak butiran muncul berkaitan dengan khabar angin Chromecast dengan Google TV untuk 2022.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Chromecast baharu dengan Google TV untuk 2022 dalam kerja-kerja?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker