Berita Teknologi

Anda suka apa yang anda lihat daripada Exynos 2200 di atas kertas

Samsung akhirnya mengumumkan Exynos 2200 minggu ini, sebagai pemproses yang akan menggerakkan beberapa telefon utama syarikat pada tahun 2022. Ia juga merupakan pemproses telefon pintar utama pertama yang menerima GPU AMD, menandakan era baharu bagi jenama Korea itu.

Kami ingin mengetahui pendapat pembaca tentang spesifikasi pemproses baharu itu, menyiarkan tinjauan pendapat dalam kami artikel pengumuman. Begini cara anda mengundi dalam tinjauan khusus ini.

Apa pendapat anda tentang Exynos 2200 di atas kertas?

Keputusan

Hampir 1,000 undian telah dikira dalam tinjauan pendapat ini sehingga berita ini ditulis, dan ternyata 77.41% responden berpendapat pemproses baharu Samsung kelihatan panas di atas kertas.

Tidak sukar untuk melihat mengapa orang mengundi seperti ini, kerana Exynos 2200 menawarkan CPU okta-teras yang berkuasa dalam teori (satu Cortex-X2, tiga Cortex-A710, dan empat Cortex-A510), grafik yang berpotensi besar, dan beberapa multimedia yang mengagumkan kemampuan.

Bacaan lanjut: Panduan anda kepada pemproses Samsung Exynos

Sementara itu, 22.59% pembaca yang ditinjau menganggap bahawa Exynos 2200 tidak kelihatan seperti prospek hangat di atas kertas. Sekurang-kurangnya satu komen pembaca menunjukkan bahawa Samsung telah gagal memenuhi janji cipset Exynosnya selama beberapa tahun sekarang.

Kami boleh memahami pendirian ini, kerana Exynos 2100 dan Exynos 990 kedua-duanya lebih rendah daripada pemproses Qualcomm yang setara apabila ia datang kepada GPU khususnya. Samsung menaruh harapan pada grafik AMD, tetapi Qualcomm baharu Snapdragon 8 Gen 1 telah membuat kemajuan besar juga.

Sama ada cara, kami berminat untuk melihat hasil dunia sebenar sebaik sahaja telefon Samsung berkuasa Exynos 2200 memasuki pasaran.

Komen

  • Kira: Akhirnya!! Lebih besar persaingan, lebih baik untuk pelanggan.
  • 🇦🇺Marshall: Saya tidak mendapat semua undian “tidak”. Sebarang baik pulih Exynos adalah berita yang dialu-alukan.
  • Nikita M: Pixel menyedihkan selepas ini
  • Avieshek: Jadi, ia tidak benar-benar boleh merakam pada 120fps untuk 4K hanya melumpuhkan HDR – tidak hairanlah ia tidak boleh melakukan 8K pada 60fps, terlepas peluang untuk menyokong VVC/h.266 dan di sinilah saya takut Snapdragon mungkin mempunyai respons yang lebih baik membuat berita dengan kecekapan bateri walaupun tetapan adalah sama walaupun dengan MediaTek.
  • Joe Black: Saya langsung tidak peduli lagi. Exynos yang berdaya saing bagus dan semuanya, tetapi memandangkan hampir semua SOC lain mencapai kecekapan yang hampir sama, saya lebih ingin tahu, jika kita melihat satu langkah ke hadapan perisian yang bijak. Mempunyai SOC yang hebat dalam telefon dan tablet kami sememangnya menyeronokkan, dapat menggunakan kuasa tersebut akan terasa lebih baik… apatah lagi rekod prestasi Samsung yang gagal dalam janji Exynos sejak 2015.
  • sachouba: Saya tidak sabar-sabar untuk melihat penggunaan kuasa SoC ini. Pada masa hampir mana-mana SoC cukup berkuasa untuk kebanyakan aplikasi, sudah tiba masanya untuk melihat sama ada ia cukup cekap kuasa untuk telefon pintar bertahan sekurang-kurangnya 1.5 hari – tidak seperti kebanyakan telefon pintar berkuasa Snapdragon 888.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda suka apa yang anda lihat daripada Exynos 2200 di atas kertas
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker