Lain-Lain

7 Teknologi Tendy Besar Yang Akan Didesak Pada 2018

Hari ini teknologi automasi bersepadu AI digunakan untuk menjejak data perniagaan, mata wang kripto digunakan untuk menyelesaikan transaksi perniagaan, seperti Bitcoin. Akibatnya identiti pesaing kekal tersembunyi. Bagaimana pendapat anda tentang pertumbuhan berterusan perniagaan anda? Hari ini dunia kewangan telah menjadi lebih kompetitif. Untuk memperoleh kedudukan yang mampan dalam industri tertentu anda perlu mengetahui pesaing anda dan dasar mereka tetapi ia menjadi mustahil disebabkan oleh pelaksanaan teknologi.

Jelas sekali, 2018 menjamin sebagai tahun kita melihat kemuncak beberapa inovasi utama – daripada blockchain dan AI pintar kepada pemikiran konfigurasi, awan dan sebagainya.

7 Teknologi Tendy Besar Yang Akan Didesak Pada 2018

The Frontiers of Innovation: AI dan Blockchain: Blockchain dan kesedaran buatan manusia (AI) akan terus mengganggu industri pentadbiran monetari. Penambahbaikan AI akan tertumpu pada penggunaan intelektual dalam perniagaan, pengiklanan, usaha niaga, pentadbiran kekayaan dan bidang konsisten dalam industri pentadbiran berkaitan wang. Ini adalah kemajuan asas dalam beralih daripada inovasi automatik yang canggih seperti pembelajaran mesin dan peperiksaan prescient kepada pembangunan tulen dalam pendaftaran subjektif. Synechron juga meramalkan bahawa pakar robo-kewangan akan bertukar menjadi peringkat FinTech yang disatukan untuk ketua kekayaan.

Pelaburan Raksasa dalam Transformasi Digital: Pertemuan dengan usaha niaga akaun yang tidak mengurus, contohnya, peruncitan dan surat-menyurat telah membentuk keinginan pembeli daripada bank dan persatuan kredit. Apabila pelanggan menjadi lebih maju, lebih banyak meminta dan lebih berpengetahuan, asas bank warisan ditekankan untuk membantu kaedah komitmen baharu dan membangunkan usaha berkomputer secara asasnya. Memandangkan fokus yang semakin meluas dan keinginan individu yang semakin meningkat, organisasi berkaitan wang di seluruh dunia sedang berusaha keras dalam usaha perubahan berkomputer.

Pemikiran Konfigurasi: Synechron mengatakan bahawa “pertimbangan garis besar” harus digabungkan dengan bangunan inventif untuk menyampaikan visi UX kepada dunia nyata. Pengurusan pembekal akaun akan tertumpu pada beberapa kes penggunaan utama dan kemajuan di mana pelan pertama pelanggan adalah kritikal, serupa dengan pembukaan akaun dan realiti yang diperbesarkan. Realiti Diperluas (AR) dan Realiti Maya (VR) akan mendapat keuntungan melalui kemajuan dalam konfigurasi UX yang mendalam untuk mempertingkatkan pertemuan pelanggan. Prosedur onboarding rekod akan menyaksikan peningkatan daripada inovasi garis besar UX sebagai penglibatan yang lebih bijak dan gamified dengan pengendalian dialek biasa dan pembelajaran mesin.

Bank Sahaja Berkomputer Menjadi Ancaman Nyata: Dengan keseluruhan pengurusan industri perakaunan beralih ke saluran termaju, pemain adil berkomputer akan menimbulkan masalah yang semakin meningkat kepada dominasi bank konvensional dan persatuan kredit. Pembekal wang simpanan jenis baharu ini telah menentang model biasa dengan barangan dan pentadbiran yang sangat imaginatif dengan minat besar kepada pembeli yang cermat sekarang. Bank-bank pencabar ini akan menyemarakkan persaingan dalam perniagaan, mendorong asas berkaitan wang konvensional untuk meningkatkan sumbangan berkomputer mereka dan meluaskan jangkauan mereka untuk memerangi pengganggu ini.

Data Besar Menjadi Lebih Besar: Aktiviti maklumat yang besar mendorong pelan tindakan yang lebih halus dan lebih terbuka dengan peralatan dan persepsi maklumat yang lebih baik. Walaupun usaha permulaan untuk penginstitusian maklumat baru sahaja bermula, organisasi belanjawan masih bergantung pada reka bentuk dan asas maklumat warisan. Melangkah ke hadapan dengan rangka kerja masa hadapan adalah keperluan untuk maklumat pada 2018. Tambahan pula, ini memerlukan rangka kerja maklumat baharu untuk bersetuju dengan prasyarat maklumat baharu yang akan datang seperti Peraturan Perlindungan Data Am (GDPR) dan Arahan Perkhidmatan Pembayaran II (PSD2). Dengan perkembangan tersebut, pendekatan yang lebih baik untuk mengalih keluar insentif tambahan daripada maklumat telah dibangunkan, contohnya, virtualisasi maklumat, genealogi maklumat dan perwakilan maklumat.

Mengantaramuka Dengan Pembekal Pihak Ketiga untuk Memacu Keutamaan Pelanggan: Melalui API terbuka, bank dan persatuan kredit akan mengalami perubahan kritikal dalam cara mereka memberikan prosedur berasaskan CX. Organisasi Fintech semakin menjadi pemain dalam pengembaraan pelanggan, dan bank serta persatuan kredit tidak lagi bertanggungjawab untuk perjalanan pelanggan. Pelanggan secara beransur-ansur menerima sumbangan FinTech untuk pentadbiran yang lebih baik, menyebabkan bank dan persatuan kredit tiada keputusan untuk menyesuaikan diri – atau ketinggalan.

The Cloud: Creeping Into Every Corner: Pada 2018, pemilihan awan dalam mengurus akaun akan meningkat, namun dengan penekanan pada keselamatan dan konsistensi pentadbiran diteruskan ke hadapan. Berharap untuk melihat aplikasi pusat dan pejabat belakang usaha yang luas mula beralih ke awan. Bank dan persatuan kredit akan merasakan dorongan untuk membuat lebih banyak pelan tindakan yang diperkasakan awan pada tahun 2018, manakala penggunaan API terbuka akan mendorong aplikasi pelanggan ke awan lebih banyak lagi.

Jadi apa yang perlu kita lakukan? Kita harus memberikan lebih tumpuan kepada penggunaan teknologi untuk membangunkan kemahiran kita sendiri daripada pesaing kita. bukan?

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: 7 Teknologi Tendy Besar Yang Akan Didesak Pada 2018
oleh Solayman Rumon

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker