Berita Teknologi

Xiaomi TV Stick 4K ada di sini dengan alat kawalan jauh dan Android 11

TL;DR

  • Xiaomi TV Stick 4K kini muncul di tapak global syarikat itu.
  • Dengan sokongan 4K, alat kawalan jauh dan Android 11, pesaing terdekatnya ialah Chromecast Google dengan Google TV sendiri.
  • Xiaomi belum mengeluarkan maklumat harga dan ketersediaan lagi.

Xiaomi mungkin tidak mempunyai telefon pintarnya di kedai Amerika Utara, tetapi itu tidak bermakna ia tidak mempunyai kehadiran di sini. Penstrim medianya — khususnya Xiaomi Mi TV Stick telah sangat popular.

Kini, sekuel kepada produk itu adalah rasmi. Xiaomi TV Stick 4K (nota titisan “Mi” daripada nama) disenaraikan pada Laman web global Xiaomi (h/t Panduan Android TV). Ia menunjukkan rupa peranti dan memaparkan spesifikasi serta cirinya.

Xiaomi TV Stick 4K

Seperti yang dijangkakan, ciri bintang peranti ialah sokongan 4K. Mi TV Stick memaksimumkan pada 1080p, jadi ini sahaja menjadikannya berbaloi untuk dilihat oleh orang yang mempunyai televisyen 4K.

Peranti ini juga dilengkapi dengan alat kawalan jauh fizikal, yang kelihatan serupa dengan yang disertakan dengan Mi TV Stick. Imejan mencadangkan ia akan mempunyai pratetap Netflix dan Video Perdana Amazon butang, tetapi ia boleh diubah untuk kawasan yang berbeza. Alat kawalan jauh juga mempunyai butang Google Assistant khusus untuk mengeluarkan arahan suara.

Lihat juga: Peranti penstriman media terbaik yang boleh anda beli

Google Assistant hadir terima kasih kepada penghantaran Android 11 dengan Xiaomi TV Stick 4K. Jelas sekali, Android 12 sudah ada sekarang, tetapi penstrim media Google sendiri belum memilikinya lagi.

Bercakap mengenainya, pesaing terdekat penstrim baharu ini ialah peranti Google, peranti Chromecast dengan Google TV. Set ciri, sokongan codec dan perisian semuanya sejajar.

Secara tradisinya, Xiaomi mengurangkan persaingan dengan harganya. Oleh itu, kami menjangkakan peranti ini jauh lebih murah daripada Chromecast $50 dengan Google TV. Berapa banyak lebih murah dan di mana dan bila anda sebenarnya boleh mendapatkannya, bagaimanapun, masih menjadi misteri buat masa ini. Nantikan, kerana kami pasti Xiaomi akan mengumumkan maklumat ini tidak lama lagi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Xiaomi TV Stick 4K ada di sini dengan alat kawalan jauh dan Android 11
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker