Berita Teknologi

Telegram menambah pemformatan spoiler, reaksi dalam kemas kini ciri akhir 2021

TL;DR

  • Telegram sedang memerah dalam satu kemas kini ciri terakhir tahun ini.
  • Tampalan membawa pemformatan teks spoiler, tindak balas mesej dan banyak lagi.

Telegram mendapat kemas kini awal bulan ini, yang membawa peningkatan privasi dan pintar pemadaman mesej yang bagus. Walau bagaimanapun, nampaknya aplikasi sembang belum selesai sepenuhnya dengan pembuangan ciri Disember. Di dalam kemas kini akhir pada tahun 2021, apl itu melancarkan pelbagai peningkatan tambahan.

Penambahan yang paling ketara ialah tindak balas mesej, yang membolehkan pengguna bertindak balas untuk memilih teks dengan emoji dalam a Slack atau Discord-seperti fesyen. Pengguna boleh Tekan dua kali mesej untuk menghantar emoji ibu jari atau ketuk sekali untuk mengakses lebih banyak lagi. Ciri ini kini sentiasa dihidupkan dalam sembang peribadi tetapi boleh dihidupkan oleh pentadbir sembang kumpulan dan saluran.

Bagi mereka yang bercakap dengan pengguna dalam pelbagai bahasa, anda kini boleh menterjemah teks secara terus dalam Telegram. Anda perlu mendayakan ciri ini, walaupun. Menuju ke tetapan > Bahasa untuk mengaksesnya dan melaraskan tetapan butang terjemah.

Akhirnya, Telegram melancarkan pemformatan spoiler khas yang membolehkan pengguna mengaburkan teks sehingga penerima mengetiknya. Ia amat berguna untuk menyembunyikan butiran keputusan filem, rancangan atau sukan. Pengguna boleh ketik dan serlahkan bahagian teks yang ingin mereka formatkan dan ketik Spoiler butang.

Ciri-ciri tersebut kini disiarkan secara langsung pada Telegram versi 8.4 pada Android. Anda boleh merebutnya menggunakan butang di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telegram menambah pemformatan spoiler, reaksi dalam kemas kini ciri akhir 2021
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker