Berita Teknologi

Telefon kamera yang sungguh dahsyat sukar ditemui pada masa kini

Moden telefon pintar pek cukup mahir sistem kamera yang berprestasi baik dalam kebanyakan senario. Sudah tentu, peranti yang lebih lama mungkin sukar untuk bersaing dengan telefon yang lebih baharu dalam jabatan ini, malah moden peranti bajet tangkap pukulan yang mencukupi. Tetapi adakah anda percaya telefon pintar yang anda miliki pada masa ini merakam foto yang hebat? Kami mengemukakan soalan ini kepada pembaca kami dalam a tinjauan pendapat baru-baru ini, dan hasilnya kini masuk.

Adakah anda fikir telefon pintar anda mengambil gambar yang hebat?

Keputusan

Tinjauan pendapat ini menyaksikan lebih daripada 1,600 undian sejak ia disiarkan secara langsung pada 22 Disember. Tidak mengejutkan, kebanyakan (46.7%) responden merasakan telefon pintar semasa mereka mampu “foto yang hebat.” Sebilangan pengundi yang serupa berpendapat telefon mereka merakam foto “baik” atau “okay” sahaja, dengan gabungan 48.2% undian. Hanya 5.1% merasakan telefon mereka tidak lagi tahan untuk diteliti. Memandangkan betapa sukarnya untuk mencari telefon moden dengan kamera yang mengerikan, sosok langsing ini boleh difahami sepenuhnya.

Sudah tentu, merasakan peranti anda mengambil tangkapan “hebat” adalah subjektif sepenuhnya, tetapi itulah yang paling penting. Kami hanya boleh benar-benar membezakan antara kehebatan fotografi dua telefon apabila melihat imej mereka sebelah menyebelah. Ini juga bukan sesuatu yang anda akan lakukan setiap hari.

Lihat juga: Bagaimana untuk memilih telefon pintar dengan kamera yang hebat

Komen anda

  • Martin Pollard: OnePlus 7 Pro saya dengan LineageOS 18.1 mengambil gambar yang cukup bagus (apabila digabungkan dengan port Kamera Google). Saya tidak akan pernah membandingkannya dengan pelantar profesional, secara semula jadi.
  • Batalion Terakhir: Saya mengundi untuk kebaikan. Bergantung pada piawaian anda, LG G7 saya akan mengambil gambar yang baik (baik jika digunakan dengan kamera DSLR). Saya mengundi untuk kebaikan kerana saya boleh menggunakan tetapan manual dan mendapatkan foto yang lebih baik daripada kebanyakan tetapan auto pada kamera lain, saya amat suka betapa mudahnya untuk mengetahui sama ada sesuatu dalam fokus dan ia memberi anda banyak kawalan ke atas tetapan (termasuk dalam video yang saya peminat). Pada auto, ia adalah baik tetapi saya terutamanya menggunakan telefon dalam tetapan manual. Kebanyakan telefon cukup bagus untuk orang biasa (terutamanya pada tahun 2021 berbanding 6+ tahun yang lalu), jadi saya rasa majoriti orang yang akan mengundi akan mengatakan bahawa telefon mereka mengambil gambar yang bagus.
  • Alpha Bravo: Saya tidak terlalu gembira dengan foto OnePlus 8 saya, malah saya berpendapat bahawa telefon Midrange boleh mengambil gambar yang lebih baik.
  • Radiohedgefund: Membeli telefon pintar adalah seperti membeli TV. Sentiasa membandingkannya dengan yang lain di bilik pameran dan anda tidak akan pernah gembira; hidup dengannya atas merit anda sendiri dan anda akan menjadi. Saya mempunyai Xperia 10 iii yang di atas kertas bukanlah telefon berkamera yang hebat tetapi dikatakan turun dari OnePlus 7t Pro, saya dapati imejnya kurang bising. Saya juga seorang jurugambar separa profesional jadi saya membandingkan telefon dengan kamera yang betul dan saya hanya pernah menjumpai telefon bimbit Sony untuk membolehkan pengguna benar-benar mengambil gambar itu sendiri dan bukannya menjaga bayi oleh algoritma yang melakukannya untuk mereka.

Itu sahaja untuk tinjauan pendapat ini. Terima kasih atas undian dan komen anda. Jika anda mempunyai sebarang pemikiran tambahan tentang keupayaan kamera telefon pintar anda atau keputusan tinjauan pendapat, pastikan anda meninggalkan ulasan di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telefon kamera yang sungguh dahsyat sukar ditemui pada masa kini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker