Lain-Lain

Teknologi Penyekatan Iklan dan Pemilik Perniagaan Dalam Talian

Banyak pelayar kini menggunakan teknologi sekatan iklan untuk menarik pengguna. Teknologi ini menghentikan perkara seperti iklan sepanduk, iklan pop timbul dan juga iklan klik asas daripada dipaparkan pada tetingkap anda, menjadikan penyemakan imbas percuma iklan. Walaupun ini berguna untuk pengguna, banyak perniagaan internet berasa terancam oleh teknologi ini, bimbang mereka tidak akan dapat menyampaikan mesej mereka kepada orang ramai lagi. Sebenarnya, teknologi penyekatan iklan boleh memberi manfaat kepada anda, jika anda arif mengenainya. Begini caranya:

1. Penyekatan iklan menjimatkan wang anda. Masalah dengan gaya pengiklanan bayar setiap klik ialah anda akan diserang walaupun seseorang secara tidak sengaja mengklik pada iklan anda dan kemalangan seperti ini adalah perkara biasa. Mungkin setiap klik hanya membebankan anda satu atau dua sen, tetapi ia cepat bertambah. Dengan penyekatan iklan, anda tidak perlu risau tentang hit yang tidak disengajakan lagi.

2. Penyekatan iklan memaksa anda untuk menjadi lebih kreatif-dan dengan itu menyerlah. Iklan sepanduk, iklan bayar setiap klik dan pop timbul membosankan dan mudah diabaikan. Dengan mereka tidak lagi menjangkau orang, anda perlu melakukan lebih banyak kerja dalam usaha pengiklanan dan keterlihatan anda. Kreativiti bermakna anda lebih mudah diingati bermakna anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk menarik pelanggan.

3. Tidak kira betapa berleluasanya sekatan iklan, tidak semua orang akan menggunakannya. Penyekatan iklan kadangkala memerlukan kos tambahan sebagai sebahagian daripada yuran langganan, merupakan sebahagian daripada enjin carian yang orang tidak suka atau seseorang mungkin memutuskan untuk melumpuhkannya. Tanpa mengira sebabnya, penyekatan iklan tidak akan pernah menyelubungi dunia, jadi mengapa perlu risau tentangnya?

4. Iklan rawak yang tersebar di seluruh internet seharusnya hanya sebahagian kecil daripada kempen anda. Untuk benar-benar berjaya, anda perlu mempunyai keterlihatan dalam beberapa tali dalam talian, bukan hanya satu, jadi jika anda kehilangan iklan sepanduk anda, maka anda juga harus mempunyai pelan kontingensi supaya anda tidak terhenti begitu sahaja.

5. Jika tidak ada yang lain, anda mempunyai satu jenis pemasaran yang kurang untuk dibimbangkan yang bermakna anda boleh menghabiskan lebih banyak masa pada jenis lain yang berfungsi lebih baik atau mengembangkan perniagaan anda secara keseluruhan. Sekatan iklan tidak perlu ditakuti bagi pemilik perniagaan internet yang teratur, kreatif dan bijak. Ia hanyalah satu perkara lagi yang perlu diatasi dalam misi anda untuk menjadi pemilik perniagaan dalam talian yang berjaya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Teknologi Penyekatan Iklan dan Pemilik Perniagaan Dalam Talian
oleh Addy K.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker