Lain-Lain

Teknologi Dan Hiburan – Kejayaan Mereka Bersama

Industri hiburan kini bergantung sepenuhnya kepada penggunaan teknologi. Sasaran mereka adalah untuk menghadapi cabaran abad ke-21 dan penyesuaian teknologi dengan itu menjadi tidak dapat dielakkan. Penyesuaian ini adalah untuk kebaikan kerana ia memberi banyak kebaikan kepada industri juga.

Jangkauan kepada khalayak global pada mulanya adalah mungkin kerana kemajuan dalam teknologi. Teknologi itu sedikit sebanyak berkembang kerana industri hiburan. Kemajuan dalam teknologi grafik dan animasi adalah bukti yang nyata. Industri animasi pastinya berkembang pesat berikutan permintaan popular yang semakin meningkat. Kartun animasi adalah sama popular di kalangan kanak-kanak dan orang dewasa. Pembuat filem animasi kini cuba membuat jalan cerita yang boleh dinikmati oleh orang yang lebih tua. Ini semua menunjukkan kuasa dan potensi industri ini dan animasi adalah sebahagian besar daripada industri besar ini.

Keseluruhan permainan ini pergi ke tahap yang baru apabila ia datang kepada pembikinan filem. Bahagian pasaran berkembang melepasi sempadan. Filem blockbuster dikeluarkan dalam hampir 100 bahasa berbeza dan akhirnya kutipan hasil hanya melalui bumbung. Industri SFX juga telah berkembang pesat dalam jangka masa yang sangat singkat dan telah membawa kepada beberapa jumlah penciptaan pekerjaan yang serius. Keperluan untuk juruteknik, profesional dan gajet terkini telah mencipta industri baharu. Ia ibarat lipatan bawang, lapisan demi lapisan industri baru muncul akibat kemunculan teknologi terkini. Ini menunjukkan potensi industri hiburan dan penggunaannya yang semakin meningkat dalam pembikinan filem.

Sensasi terkini mengenai dunia permainan video – Wii – telah mencipta pangkalan peminat yang besar untuk industri yang sama sekali baharu dalam konsol generasi ketujuh permainan. Bilangan orang yang memilih bentuk hiburan ini juga mengejutkan syarikat produksi. Sebab yang banyak dijelaskan di sebalik penyesuaian berskala besarnya ialah ukiran generasi x untuk alat terkini dan kedekatan mereka dengannya.

Penggunaan teknologi dalam industri rekreasi adalah petanda yang sangat baik. Apa-apa sahaja yang mempunyai nilai hiburan jangkauannya adalah di luar sempadan dan sempadan. Ia dengan cepat menjadi harta sejagat kerana rekreasi itu sendiri adalah konsep universal. Teknologi telah memainkan peranan yang sangat penting dalam meneroka ufuk konsep rekreasi yang berbeza. Kesan sosio-ekonomi industri rekreasi tidak akan seteruk itu jika ia tidak disokong oleh teknologi. Penggunaan teknologi telah mengubah sepenuhnya maksud rekreasi. Perubahan itu adalah lebih baik jika tidak, generasi akan kekal kehilangan apa yang telah kita lihat dan apa yang akan kita lihat pada masa hadapan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Teknologi Dan Hiburan – Kejayaan Mereka Bersama
oleh Johnny Wax

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker