Berita Teknologi

Spesifikasi OnePlus Nord 2 CE mungkin baru sahaja bocor

Dhruv Bhutani / Android Authority

TL;DR

  • Spesifikasi OnePlus Nord 2 CE mungkin baru sahaja bocor.
  • Jangkakan cipset Mediatek Dimensity 900 dan pengecasan berwayar yang lebih pantas.

The OnePlus Nord CE dilancarkan awal tahun ini, pada asasnya merupakan versi cut-down daripada OnePlus Nord hebat yang dikeluarkan tahun lepas. Kami fikir Nord asli dan peranti seperti Redmi Note 10 Pro adalah cadangan yang lebih menarik untuk kebanyakan, tetapi nampaknya OnePlus boleh mengambil satu lagi pukulan pada siri Nord CE.

91mobiles dan tipster Yogesh Brar kini telah memperincikan spesifikasi jelas untuk peranti OnePlus bernama kod Ivan. Duo ini percaya bahawa ini adalah OnePlus Nord 2 CE. Jadi apa yang perlu anda harapkan, kemudian?

Sebagai permulaan, ia didakwa bahawa peranti itu akan dilancarkan dengan a Dimensi 900 SoC 5G. Set cip ini menyampaikan teras CPU kelas berat yang lebih baharu berbanding dengan SoC Snapdragon 750G, serta versi pemotongan GPU Mali-G78 yang terdapat dalam cip Exynos 2100 dan Google Tensor. Chipset baharu ini turut membawakan penyahkodan AV1 dan Bluetooth 5.2 sebagai peningkatan ke atas pemproses Qualcomm.

Apa lagi yang perlu anda harapkan?

Jika tidak, OnePlus Nord 2 CE dikatakan mendapat panel OLED 6.4-inci 90Hz, 6GB hingga 12GB RAM, storan 128GB atau 256GB, dan bateri 4,500mAh dengan pengecasan 65W. Angka terakhir akan menjadi peningkatan watt yang ketara berbanding pengecasan 30W model asal, walaupun kami mendapati bahawa Nord CE masih menghantar pengecasan penuh dalam masa kurang dari 50 minit.

Nampaknya spesifikasi kamera mungkin tidak berubah berbanding model asal, kerana telefon baharu dijangka mendapat kamera utama 64MP, lensa ultra lebar 8MP dan kamera makro 2MP. Sensor 16MP dikatakan mengendalikan panggilan video dan swafoto.

Model tahun lepas terlepas gelangsar amaran, dan 91mobiles melaporkan bahawa peranti baharu itu juga tidak akan mendapat ciri ini. Sungguh memalukan bagi peminat OnePlus lama, tetapi kehadiran port 3.5mm yang dikatakan mungkin memberikan sedikit saguhati.

Bagi butiran pelancaran, dipercayai bahawa telefon itu boleh dilancarkan di India pada penghujung Januari atau pertengahan Februari. Pemberi maklumat mencadangkan harga Rs 24,000 hingga Rs 28,000 (~$317 hingga ~$370).

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Spesifikasi OnePlus Nord 2 CE mungkin baru sahaja bocor
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker