Berita Teknologi

Spesifikasi Honor Magic V diperincikan dalam kebocoran baharu

TL;DR

  • Kebocoran baru nampaknya telah mendedahkan spesifikasi teras telefon lipat pertama Honor.
  • Honor Magic V boleh memuatkan Snapdragon 8 Gen 1 SoC, kamera utama 50MP dan skrin boleh lipat 120Hz.
  • Syarikat itu masih belum mengumumkan tarikh pelancaran rasmi peranti itu.

Honor mengesahkan ia akan membawa telefon boleh lipat ke pasaran dalam beberapa minggu akan datang. Walaupun kita telah melihat imej penggoda bagi Honor Magic V, kami masih belum mendapat gambaran tentang spesifikasinya. Sekarang, pemberi maklumat Stesen Sembang Digital telah menerbitkan senarai spesifikasi yang nampaknya berkaitan dengan model “prototaip” Magic V.

Telefon boleh menggunakan dua paparan yang serupa dengan Samsung Galaxy Z Fold 3. Paparan luaran mungkin menempatkan lubang tebuk berpusat, manakala skrin dalam menggunakan potongan kamera swafoto sebelah kiri atas. Honor dilaporkan akan menerima kadar penyegaran 90Hz dan 120Hz untuk skrin luar dan dalam, masing-masing.

spesifikasi honor magic v bocor stesen sembang digital 1

Mengikut spesifikasi dalamannya, Honor Magic V boleh menjadi antara telefon boleh lipat paling pantas di pasaran. Stesen Sembang Digital percaya telefon boleh dilancarkan dengan Snapdragon 8 Gen 1. Ini akan memberikannya kelebihan yang ketara berbanding saingan boleh lipatnya. Tiada perkataan mengenai saiz bateri, tetapi pengecasan 66W dikatakan akan dipaparkan.

Bagi kecerdasan pengimejan telefon, kamera 50MP dilaporkan mendahului barisan. Tidak jelas sama ada penembak itu akan menggunakan Sony IMX700 seperti yang dilihat pada Honor Magic 3 Pro Plus. Jika anda mengharapkan kamera periskop, anda mungkin kecewa. Kewujudan penembak telefoto juga tidak jelas.

Akhirnya, Honor Magic V dikatakan akan debut dengan Android 12 di luar kotak.

Honor masih belum mengumumkan tarikh pelancaran konkrit untuk peranti lipat pertamanya, tetapi berdasarkan khabar angin dan penggoda yang berkumpul, kita harus menjangkakan ketibaannya tidak lama lagi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Spesifikasi Honor Magic V diperincikan dalam kebocoran baharu
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker