Berita Teknologi

Sokongan permainan Steam rasmi akan tiba di Chromebook berhampiran anda tidak lama lagi

Eric Zeman / Android Authority

TL;DR

  • Sokongan wap pada OS Chrome selangkah lebih dekat dengan pelancaran lembut.
  • Bendera baharu hadir dalam binaan pembangun terbaharu OS Chrome.
  • Versi pembangun boleh lulus ke saluran beta dalam beberapa minggu akan datang.

Permainan dihidupkan OS Chrome, sekurang-kurangnya menggunakan Steam, tidak sempurna seperti yang sepatutnya. Belum ada pelanggan Steam khusus, tetapi ada penyelesaian. Walau bagaimanapun, ini semua boleh berubah tidak lama lagi. Menurut bukti baharu, sokongan Steam asli boleh muncul pada Chromebook dalam beberapa minggu akan datang, memberikan pengguna satu lagi sebab yang berpotensi untuk membeli komputer riba berkuasa OS Chrome.

setiap satu Polis Android laporan, dua bendera baharu hadir dalam OS Chrome terbaru binaan saluran dev berkaitan dengan Borealis โ€” nama kod projek sokongan Steam pada platform. Versi pembangun semasa berkemungkinan seterusnya akan lulus ke saluran beta Chrome OS, menunjukkan bahawa sokongan Steam tidak lama lagi boleh membuat debut awamnya yang lembut.

Terutama, terdapat juga bukti bahawa Proton yang dibangunkan oleh Valve juga akan menampilkan, dengan berkesan menyediakan lapisan keserasian dalam Linux untuk menjalankan permainan Windows yang disokong. Ia adalah prospek yang cukup menarik, terutamanya jika Chromebook masa hadapan digunakan GPU yang lebih bertenaga dan sokongan API grafik Vulkan. Akhirnya, dengan penambahan ini, Chromebook boleh berubah menjadi rakan permainan mudah alih yang berdaya maju.

Lihat juga: Chromebook terbaik yang boleh anda beli

Steam pada Chromebook: Bilakah ia akan dilancarkan?

Walaupun begitu, tidak mungkin setiap Chromebook dahulu dan sekarang akan menyedari sepenuhnya potensi Borealis. Sesetengah peranti mungkin kekurangan perkakasan yang diperlukan untuk menjalankan tajuk intensif grafik, walaupun dengan sokongan Steam asli. Anda mungkin tidak sepatutnya menjangkakan pengalaman Strim pada OS Chrome akan menjadi sempurna sejak awal. Kita perlu menunggu dan melihat sejauh mana pengalaman itu diperkemas sebaik sahaja ia mencapai beta.

Buat masa ini, masih tiada maklumat bila Google akan melancarkan versi pembangun OS Chrome semasa ke alam beta. Tetapi jangan terlalu terkejut jika ia dikeluarkan dalam masa satu atau dua minggu berikutnya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Sokongan permainan Steam rasmi akan tiba di Chromebook berhampiran anda tidak lama lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker