Berita Teknologi

Satu telefon mengambil gambar terbaik dalam penembakan kami

Robert Triggs / Android Authority

Rob Triggs kami sendiri mengadakan a tembak menembak kamera antara beberapa telefon perdana terbaik 2021, menampilkan Apple iPhone 13 Pro Max, Google Pixel 6 Pro, OnePlus 9 Pro, Samsung Galaxy S21 Ultra, Sony Xperia 1 III dan Xiaomi Mi 11 Ultra.

Rob tidak menobatkan pemenang langsung tetapi merasakan bahawa Galaxy S21 Ultra mempunyai pengalaman kamera telefon pintar yang paling konsisten dan lengkap. Kami meminta pembaca memilih telefon yang mengambil gambar terbaik dalam penentuan tembak ini, dan berikut ialah cara undian itu berlaku.

Secara keseluruhan, telefon pintar manakah yang mengambil gambar terbaik?

Keputusan

Ternyata pilihan tunggal yang paling popular dalam senarai ini ialah Galaxy S21 Ultra, kerana 37.5% pembaca yang ditinjau merasakan bahawa ia mengambil gambar terbaik. Ini sebahagian besarnya selari dengan penemuan Rob, mengatakan bahawa telefon itu menyampaikan foto yang baik secara konsisten dari segi HDR, cahaya malap, potret dan swafoto.

Di tempat kedua ialah Google Pixel 6 Pro, kerana hampir 25% responden merasakan bahawa ia mengambil gambar terbaik. Kami juga menyukai prestasi kamera Pixel, terutamanya disebabkan tanda harganya yang lebih murah berbanding telefon Samsung dan Ultra Xiaomi, tetapi merungut aspek seperti tangkapan ultralebar, syot cahaya malap dan potret.

kepunyaan epal iPhone 13 Pro Max berada di tempat ketiga dengan ~13.6% undian dan hanya mendahului sedikit Xiaomi Mi 11 Ultra (~13.3%). Rob merasakan peranti Apple hebat dalam potret dan swafoto tetapi tersandung apabila ia datang kepada pembiakan warna dan HDR.

The OnePlus 9 Pro (5.75%) dan Sony Xperia 1 III (5.25%) masing-masing mendarat di tempat kelima dan keenam. Kami merasakan bahawa peranti OnePlus menyampaikan tangkapan cahaya malap yang hebat dan prestasi ultralebar tetapi goyah dengan syot zum dan potret. Sementara itu, kami fikir telefon Sony kecewa apabila ia berkaitan dengan potret, swafoto dan konsistensi umum.

Sama ada cara, adalah menarik untuk melihat bahawa telefon Samsung dan Google menyumbang lebih daripada 60% daripada jumlah itu. Oleh itu, kami ingin melihat perkara yang dibawa oleh syarikat-syarikat ini pada tahun 2022.

Komen

  • ducofdeath: Bagi sesiapa yang sering mengunjungi komuniti teknologi di mana-mana sahaja, ini adalah yang sebab ada limpahan spam yang mengadu tentang kamera Samsung. Saya memilikinya dan ia adalah binatang yang menyedihkan. Saya mengambil sekumpulan GB gambar percutian dari Rom pada musim panas ini dan ia hanya memakan sebarang keadaan cahaya yang pelik dan mendapati gambar yang bagus. Saya tidak pernah memiliki kamera, walaupun, ia adalah separuh mudah untuk digunakan sambil secara konsisten menghasilkan hasil yang menarik.
  • Tim Brown: Saya meneliti foto dengan cepat dan memilih satu kegemaran saya untuk setiap kategori tanpa membaca banyak perkara. Saya mendapat Pixel 9, Xiaomi 7, Sony 5, Samsung 3, OnePlus 1. Saya rasa saya mengira dengan betul. Secara keseluruhan, hanya pendapat dan pandangan saya, saya akan mengatakan ia hampir antara Pixel, Xiaomi dan Samsung dan saya akan gembira dengan mana-mana ini. Sony terlalu banyak $$ dan merupakan yang paling tidak konsisten, walaupun ia adalah pilihan utama saya dalam 5 adegan. Saya rasa Apple mungkin yang paling konsisten, tetapi saya terkejut ia tidak pernah menjadi pilihan utama saya dalam mana-mana gambar. Menarik. Saya ingin melihat rakaman video.
  • Telespectador: Tekstur ini tidak terperinci. Mengasah. Terlalu banyak.
  • Beardednomad: Mereka semua mengambil gambar yang sangat baik dan anda tidak boleh salah dengan mana-mana daripada mereka. Tetapi secara keseluruhan saya perlu memberikannya kepada Xiaomi Mi11 Ultra yang sepatutnya dijangka memandangkan perkakasan tetapi yang paling mengejutkan saya ialah OnePlus 9 Pro, saya menjangkakan yang satu akan dihancurkan dalam ujian seperti ini.

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat kami dan kerana meninggalkan komen. Adakah anda terkejut dengan keputusan tinjauan pendapat?

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Satu telefon mengambil gambar terbaik dalam penembakan kami
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker