Berita Teknologi

Samsung Galaxy S21 Ultra merakam dokumentari hidupan liar

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Samsung dan Discovery telah bekerjasama untuk membuat penggambaran pendek dokumentari hidupan liar menggunakan Samsung Galaxy S21 Ultra.
  • Terdapat dua video yang tersedia sekarang: dokumentari dan pendek di belakang tabir.
  • Segala-galanya dalam kedua-dua video dirakam menggunakan hanya Galaxy S21 Ultra tanpa kanta tambahan.

Memandangkan tiada telefon Galaxy Note tahun ini, Galaxy S21 Ultra kekal sebagai kamera terbaik pada telefon pintar Samsung. Penderia utama 108MP dan persediaan dwi-telefoto menjadikannya sangat serba boleh.

Keputusan kami: Kajian S21 Ultra

Tetapi bolehkah Samsung Galaxy S21 Ultra merakam dokumentari hidupan liar? Samsung nampaknya berpendapat demikian, kerana ia bekerjasama dengan Discovery untuk melakukan perkara itu. Jurugambar hidupan liar Yashas Narayan dan pasukannya menggunakan sepasang telefon Galaxy S21 Ultra untuk merakam beberapa harimau di alam liar.

Samsung kini telah menyiarkan dokumentari untuk anda lihat. Kami telah mencerminkannya di bawah. Lebih jauh ke bawah, kami juga telah mencerminkan pendek di belakang tabir yang membuktikan jurukamera itu, sebenarnya, hanya menggunakan Samsung Galaxy S21 Ultra sepanjang masa.

Terutama, jurukamera tidak menggunakan sebarang kanta tambahan. Telefon diletakkan dalam sistem cengkaman untuk memberinya lebih kawalan (dan menghalangnya daripada menjatuhkan papak kaca licin). Jika tidak, telefon itu sama seperti semasa anda mengeluarkannya dari kotak runcit.

Lihat video di bawah.

Dokumentari hidupan liar Samsung Galaxy S21 Ultra

Selepas menonton pendek, agak mudah untuk memberitahu semuanya dirakam pada telefon. Ia tidak mempunyai kejelasan pelantar kamera profesional, terutamanya apabila Narayan atau jurukamera mengezum masuk pada subjek. Malah dalam lakaran kecil untuk video itu, rumput yang dilalui harimau kelihatan seperti jerebu kabur.

Dikatakan, tangkapan jarak dekat Narayan di dalam kereta adalah jelas. Penstabilan imej juga sangat luar biasa memandangkan kereta itu melantun ke atas dan ke bawah sepanjang masa.

Lihat klip di sebalik tabir di bawah jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang cara ini dilakukan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung Galaxy S21 Ultra merakam dokumentari hidupan liar
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker