Berita Teknologi

Saingan Z Flip 3 yang lebih premium

Hadlee Simons / Android Authority

Huawei menyertai Samsung dalam menjadi sebahagian daripada gelombang pertama telefon boleh lipat kembali pada tahun 2019, dan barang lipat syarikat semuanya telah menjadi urusan skrin besar sehingga kini. Kini, firma itu telah memutuskan untuk mengejar Galaxy Z Flip siri dengan melancarkan Huawei P50 Pocket clamshell boleh dilipat.

Peranti ini tersedia dalam varian Diamond White dengan corak berlian di bahagian belakang, model hitam dan edisi emas premium. Poket P50 juga mempunyai reka bentuk yang agak menarik, menampilkan dua perumah bulat. Satu perumah menempatkan sistem kamera belakang tiga kali ganda, manakala satu lagi menempatkan paparan luaran 1.04 inci (340 x 340). Skrin ini boleh digunakan untuk tarikh/masa, pemberitahuan, swafoto melalui kamera belakang dan banyak lagi.

Buka lipat Poket Huawei P50 dan anda akan disambut oleh paparan OLED boleh lipat 6.9 inci (2,790 x 1,188), menawarkan kadar penyegaran 120Hz, salutan anti-reflektif dan nisbah aspek 21:9. Firma itu juga mendakwa bahawa boleh dilipat mempunyai engsel proprietari yang membolehkan reka bentuk jurang sifar apabila dilipat.

Daging dan kentang

Huawei P50 Pocket Bazar China 1

Boleh lipat terbaru Huawei dikuasakan oleh SoC Snapdragon 888 4G, yang bukan silikon perdana Snapdragon terbaharu lagi. Walau bagaimanapun, ini sepatutnya cukup kuat untuk menyelesaikan hampir semua tugas dan memainkan tajuk Android paling maju di pasaran tanpa masalah.

Bateri 4,000mAh juga memastikan lampu menyala, yang jauh lebih besar daripada kapasiti 3,300mAh Galaxy Z Flip 3. Kami juga mendapat pengecasan berwayar 40W di sini. Huawei tidak mendedahkan berapa lama masa yang diambil untuk telefon mencapai kapasiti penuh, tetapi peranti Huawei sebelum ini dengan pengecasan 40W diisi semula dalam kira-kira sejam.

Beralih ke bahagian kamera sesuatu, perumahan bulat P50 Pocket menempatkan sistem kamera belakang tiga kali ganda. Lebih khusus lagi, anda mendapat kamera utama 40MP (26mm, f/1.8), kamera ultralebar 13MP (13mm, f/2.2, medan pandangan 120 darjah, penangkapan makro) dan “spektrum super” 32MP penderia (30mm, f/1.8).

Huawei juga telah melaksanakan mod fotografi pendarfluor yang pelik tetapi sejuk melalui penderia spektrum super. Malah, Huawei mengatakan sensor ini juga boleh digunakan untuk memeriksa sama ada anda telah menggunakan skrin matahari dengan betul atau jika anda telah menanggalkan semua solekan anda. Kami pasti akan mencuba ini jika kami menggunakan peranti itu, kerana kedua-dua ciri pastinya terdengar unik dalam ruang telefon pintar.

Jika tidak, kamera 10.7MP dalam potongan lubang tebuk yang dipasang di tengah mengendalikan swafoto. Tetapi anda juga boleh menggunakan paparan luaran untuk mengambil swafoto melalui kamera belakang.

Ciri ketara lain termasuk OS Harmony, pengimbas cap jari sisi, buka kunci muka (melalui kamera luaran atau kamera swafoto), sokongan dwi-SIM, sokongan kad NM (mengecewakan apabila mikroSD adalah standard industri), Bluetooth 5.2 dan Wi-Fi 6.

Ketersediaan dan harga Poket Huawei P50

Poket Huawei P50 di hadapan

Huawei berkata jualan bermula di China mulai hari ini, bermula pada 8,988 yuan (~$1,411) untuk model 8GB/256GB. Model edisi premium emas akan memberikan anda pulangan 10,988 yuan (~$1,725), datang dengan 12GB RAM dan storan 512GB. Itu adalah satu sen yang cukup berbanding dengan tag harga $999 Galaxy Z Flip 3 dan mungkin akan lebih tinggi di luar China.

Bercakap mengenai keluaran yang lebih luas, kami bertanya kepada Huawei tentang ketersediaan global Pocket P50 dan akan mengemas kini artikel itu jika/apabila ia kembali kepada kami. Walaupun satu kepastian ialah ia tidak akan dihantar dengan sokongan Google jika ia dilancarkan di luar China.

Apakah pendapat anda tentang Poket P50? Beritahu kami dengan mengambil tinjauan pendapat di bawah.

Poket Huawei P50: Panas atau tidak?

16 undi

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Saingan Z Flip 3 yang lebih premium
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker