Berita Teknologi

Penganalisis berpendapat lebih satu bilion pengguna Android boleh menginginkan iPhone SE (2022)

David Imel / Android Authority

TL;DR

  • Seorang penganalisis kewangan untuk JP Morgan berkata sehingga 1.4 bilion pengguna Android boleh berfikir tentang beralih kepada iPhone SE (2022).
  • Walaupun pastinya akan ada beberapa penukaran, angka 1.4 bilion itu adalah separuh daripada semua pengguna Android di seluruh dunia.
  • Walaupun silsilah penganalisis, kami fikir keputusan ini sangat tidak mungkin.

Dalam dunia perdagangan saham, penganalisis kewangan dengan rekod prestasi yang baik boleh menghantar saham melonjak hanya dengan membuat ramalan mudah. Kadang-kadang, orang-orang ini mempunyai cengkaman di pasaran sehingga apa yang mereka katakan dianggap sebagai Injil.

Lihat juga: Apl mata wang kripto terbaik untuk Android

Sesuatu memberitahu kami Samik Chatterjee tidak sepatutnya menjadi salah seorang daripada mereka. Dalam laporan terbaru untuk JP Morgan (melalui Reuters), Chatterjee menyatakan bahawa sehingga 1.4 bilion pengguna Android boleh tertarik untuk beralih kepada iPhone SE (2022). iPhone baharu yang dijangka akan menjadi model SE pertama yang menyokong sambungan 5G sambil mengekalkan harga rendahnya.

iPhone SE (2022): Menangkap separuh daripada Android?

Menurut Google sendiri, terdapat sekitar tiga bilion peranti Android aktif di seluruh dunia. Memandangkan orang ramai memiliki berbilang peranti, anggaran semasa ialah terdapat kira-kira 2.5 bilion pengguna Android di seluruh dunia.

Dalam erti kata lain, Chatterjee berpendapat kemungkinan separuh daripada semua pengguna Android boleh berfikir tentang beralih kepada iPhone SE (2022). Separuh.

Sambungan membaca: Ulasan iPhone SE (2020) kami

Pembelaan Chatterjee untuk ramalan ini ialah idea bahawa iPhone yang berfikiran bajet baharu boleh merampas pengguna yang bergantung pada Android hanya kerana mereka tidak mampu membeli iPhone 5G. Sebaik sahaja iPhone SE (2022) jatuh, mungkin terdapat lebih ramai orang yang melompat daripada yang pernah kita lihat sebelum ini.

Sudah tentu, Chatterjee nampaknya terlupa bahawa terdapat dua model iPhone SE yang lain. Walaupun mereka tidak mempunyai sambungan 5G, mereka masih tidak mencipta penghijrahan besar-besaran pengguna Android. Apatah lagi jika separuh daripada semua pengguna Android hanya mahu menggunakan iPhone, kami akan melihat bahagian pasaran Android menyusut tahun ke tahun. Tetapi tidak, ia semakin berkembang.

Ramalan saya ialah iPhone SE (2022) akan mendapat sambutan hebat, dan mungkin beberapa juta pengguna Android akan bertukar. Walau bagaimanapun, Chatterjee dinilai dengan lima bintang pada Refinitiv Eikon untuk ketepatan anggarannya. Jadi mungkin saya tidak tahu apa yang saya katakan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Penganalisis berpendapat lebih satu bilion pengguna Android boleh menginginkan iPhone SE (2022)
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker