Berita Teknologi

Pemuat but telefon anda tidak dibuka kunci atau anda tidak pasti

Membuka kunci pemuat but telefon anda ialah langkah penting jika anda ingin memasang ROM alternatif, versi beta Android, sistem pengendalian yang berbeza atau mendapatkan akses root untuk kawalan yang lebih baik. Jadi agak mengecewakan untuk mendengar bahawa LG akan menutup perkhidmatan buka kunci pemuat butnya pada akhir bulan ini.

Berita ini membuatkan kami tertanya-tanya berapa ramai pembaca yang mempunyai telefon dengan pemuat but tidak berkunci. Kami memasukkan tinjauan pendapat ini dalam tinjauan kami Cerita pemuat but LG pada hari Isnin dan beginilah cara anda mengundi.

Adakah pemuat but telefon anda dibuka kuncinya?

Keputusan

Hampir 2,000 pembaca mengundi dalam tinjauan pendapat ini apabila kami menyiarkannya pada hari Isnin, dan ternyata majoriti tipis daripada anda (~52%) tidak mempunyai pemuat but tidak berkunci. Ini menunjukkan bahawa kebanyakan responden sama ada tidak pernah mengakar telefon semasa mereka atau memasang ROM tersuai padanya. Tetapi ia tidak menghalang kemungkinan bahawa ramai pembaca ini sebelum ini bermain-main dengan telefon lama.

Mungkin kejutan terbesar ialah ~ 37% daripada pembaca yang ditinjau hanya mengatakan bahawa mereka tidak tahu sama ada telefon mereka mempunyai pemuat but tidak berkunci. Ini mengerdilkan kem yang mengatakan bahawa pemuat but telefon mereka sememangnya tidak berkunci (~10%).

Kami tidak melihat sebarang ulasan yang berkaitan pada tinjauan pendapat ini, jadi kami tidak pasti mengapa orang memilih “Saya tidak tahu” khususnya. Namun, keputusan LG untuk menutup perkhidmatan kunci buka kunci pemuat butnya menunjukkan betapa pentingnya untuk memiliki ciri ini di tempat pertama. Dengan cara ini, anda boleh (secara tidak rasmi) memasang tampung keselamatan dan kemas kini sistem terkini apabila LG akhirnya berhenti menyokong telefonnya.


Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat ini. Adakah anda akan memasang kemas kini tidak rasmi, ROM tersuai dan sistem pengendalian alternatif pada telefon anda jika ia lebih mudah dilakukan? Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pemuat but telefon anda tidak dibuka kunci atau anda tidak pasti
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker