Berita Teknologi

Pemilik Pixel 6 dan 6 Pro tidak akan dapat menggunakan dua ciri panggilan untuk seketika

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Google telah mengesahkan ia telah melumpuhkan dua ciri panggilan Pixel 6 buat sementara waktu.
  • Saringan Panggilan dan Tahan Untuk Saya kini tidak tersedia kerana pepijat yang tidak didedahkan dalam kemas kini keselamatan Pixel 6 Disember 2021.
  • Tiada maklumat mengenai masa pepijat akan dibetulkan dan ciri dipulihkan.

Sesetengah Google Pixel 6 dan Pixel 6 Pro pemilik akhirnya mendapat patch keselamatan Disember 2021 minggu lepas. Walau bagaimanapun, ada yang masih menunggu, dan kami kini boleh membuat spekulasi mengapa Google melambatkan pelancaran. Google telah mengesahkan bahawa kemas kini keselamatan mempunyai beberapa pepijat yang, atas sebab tertentu, telah memaksa syarikat untuk melumpuhkan dua ciri panggilan Pixel 6 untuk tempoh masa yang tidak ditentukan.

Mungkin Google sepatutnya terus mengusahakan patch itu.

Menurut a siarkan di forum sokongan Google, Tahan Untuk Saya dan Saringan Panggilan telah dijeda kerana “pepijat dalam kemas kini Android Disember.” Siaran itu menambah bahawa pasukan perisian Pixel “secara aktif berusaha untuk menyelesaikan isu ini.” Google tidak menyatakan apakah pepijat yang menyebabkan ia melumpuhkan ciri panggilan, dan ia juga tidak menawarkan jadual waktu pepijat akan dibetulkan.

Saringan Panggilan membolehkan Google Assistant menjawab sebarang panggilan daripada nombor yang bukan sebahagian daripada kenalan biasa anda, jadi ia boleh menapis panggilan robocall dan spammer yang jelas. Tahan Untuk Saya membolehkan anda menghubungi perniagaan, dengan Google Duplex mengambil alih jika ia mengesan mesej atau robot yang dirakam sehingga manusia sebenar mengambil alih di hujung yang lain.

Tiada siapa yang suka apabila anda tidak dapat menggunakan ciri penuh pada telefon anda. Mudah-mudahan, Google akan membetulkan pepijat ini secepat mungkin. Kami akan mengemas kini siaran ini apabila itu berlaku.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pemilik Pixel 6 dan 6 Pro tidak akan dapat menggunakan dua ciri panggilan untuk seketika
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker