Berita Teknologi

OnePlus menarik kemas kini Oxygen OS 12 untuk OnePlus 9

C. Scott Brown / Android Authority

TL;DR

  • OnePlus telah menarik binaan Oxygen OS 12, berdasarkan Android 12, untuk OnePlus 9 dan 9 Pro.
  • Tidak lama selepas kemas kini dilancarkan, pengguna di seluruh web mengadu tentang pepijat dan ciri yang hilang.
  • Syarikat itu berkata ia akan mengeluarkan kemas kini baharu “ASAP”, walaupun tiada jangka masa lain diberikan.

Apl ranap, animasi perlahan dan banyak ciri yang hilang: Kedengarannya tidak menyenangkan untuk menangani perkara ini pada telefon pintar anda, namun Siri OnePlus 9 pengguna telah mengalami ketiga-tiganya sejak OnePlus melancarkan binaan stabil Oxygen OS 12 awal minggu ini.

Kami dilaporkan mengenai isu yang telah dialami oleh pengguna OnePlus 9 di seluruh internet, dan nampaknya OnePlus telah mendengar tangisan kolektif kami. Syarikat itu secara rasmi telah menarik kemas kini Oxygen OS 12 yang stabil daripada siri OnePlus 9. Dalam satu kenyataan kepada Polis Android, syarikat itu berkata:

Kami mengetahui isu yang disebabkan oleh kemas kini OxygenOS 12 dan pasukan perisian kami sedang membetulkannya. Kami akan menggantung kemas kini perisian ini dan melancarkan lelaran baharu secepat mungkin.

Kenyataan di atas hanyalah yang kami ada daripada OnePlus mengenai subjek itu, jadi kami tidak pasti bila syarikat itu merancang untuk mengeluarkan binaan baharu Oxygen OS 12 yang lebih stabil. Kami pastinya akan memastikan anda sentiasa dikemas kini sambil kami mengetahui lebih lanjut.

Ketahui lebih lanjut: Hands-on dengan Oxygen OS 12

Sejak kemas kini dilancarkan pada 6 Disember, pengguna di Twitter, Reddit, dan forum rasmi OnePlus telah mengadu tentang isu perisian baharu itu. Sesetengah pengguna mengadu skrin hitam dipaparkan selama beberapa saat selepas membuka kunci telefon, manakala pengguna lain mendakwa pengurus tugas tidak menutup semua aplikasi seperti yang sepatutnya.

Dan itu hanyalah masalah fungsian dengan perisian. Binaan OnePlus Oxygen OS 12, yang berasaskan Android 12, kehilangan banyak ciri yang terdapat dalam binaan OS Oksigen yang lebih lama. Ramai pengguna mengadu bahawa Suapan Google tidak lagi boleh dimatikan, yang telah mendapat perhatian yang sangat kuat di seluruh komuniti OnePlus.

Jika kemas kini Oxygen OS 12 tersedia untuk telefon anda, kami cadangkan menangguhkan pengemaskinian peranti anda sehingga kami mendengar lebih banyak daripada OnePlus.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: OnePlus menarik kemas kini Oxygen OS 12 untuk OnePlus 9
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker