Berita Teknologi

LG Soundbar diumumkan menjelang CES 2022

TL;DR

  • LG memperkenalkan LG Soundbar, secara rasmi bertajuk LG S95QR, mendahului CES 2022.
  • LG Soundbar mempunyai lima saluran penembakan ke atas dan pembesar suara penembakan ke atas tengah pertama.
  • Bar bunyi mempunyai sistem saluran 9.1.5 yang berfungsi dengan baik dengan kandungan Dolby Atmos dan DTS:X.

Pada hari Jumaat, LG mengumumkan LG S95QR Soundbar dan menggoda barisan produk audio baharunya untuk pemain, penggemar teater rumah dan peminat muzik. LG Soundbar mempunyai ciri premium seperti output 810W dan 9.1.5 saluran audio untuk bunyi sekeliling yang realistik. Persediaan teater rumah lanjutan ini menyokong Dolby Atmos, DTS:X dan IMAX Dipertingkatkan untuk menambah baik lagi pengalaman mendengar tiga dimensi.

Sistem audio ini memaparkan lima saluran penembakan ke atas — tiga daripadanya berada dalam bar bunyi, manakala dua lagi terletak dalam saluran pembesar suara belakang wayarles individu. Sistem pembesar suara penembakan ke atas memantulkan gelombang bunyi dari siling bilik kembali ke pendengar, yang mewujudkan deria bunyi yang lebih realistik berbanding pembesar suara yang menembak terus ke arah pendengar. Himpunan sistem audio ini juga termasuk subwufer untuk mengendalikan not bes seperti “boom” daripada filem aksi atau “thump” dalam bassline lagu kegemaran anda.

Anda mungkin suka: Pembesar suara pintar terbaik

Pembesar suara belakang mempunyai enam saluran dengan empat pemacu hadapan/sisi untuk melengkapkan dua pemacu penembakan ke atas. Pembesar suara belakang ini boleh menyebarkan bunyi pada 135 darjah. Sebaran luas bunyi seperti ini memberikan pendengar lebih fleksibiliti dan bermain dengan baik untuk bilik yang lebih kecil. Pada masa yang sama, penerimanya menyokong jarak yang jauh antara bar bunyi, subwufer dan pembesar suara belakang, memberikan mereka yang mempunyai bilik yang lebih besar lebih banyak pilihan penempatan.

LG Soundbar berfungsi dengan baik di dalam bilik besar seperti yang dilakukan di bilik kecil.

LG menggunakan teknologi Merdian Audio Horizon untuk Mod Muzik. Ini memerlukan kandungan audio dua saluran dan mencampurkannya kepada audio 7.1 saluran untuk bunyi yang lebih realistik. Pendengar yang mahukan audio tanpa wayar tanpa kehilangan boleh memasangkan bar bunyi dengan Dongle Wi-Fi LG Wowcast (dijual berasingan). LG Soundbar juga menyokong perkhidmatan penstriman berkualiti tinggi dan pembantu pintar seperti Google Assistant dan Amazon Alexa.

S95QR juga menarik untuk pemain dengan kadar penyegaran berubah-ubah dan mod kependaman rendah automatik. Sama ada anda pemain kasual atau berdaya saing, anda tidak perlu mengalami ketinggalan audio-visual. Menariknya, LG mengetepikan sokongan untuk laluan 4K, 120Hz HDR.

LG masih belum mengumumkan harga dan ketersediaan untuk LG S95QR Soundbar tetapi akan mempamerkan pembesar suara di CES 2022. LG juga akan memaparkan barisan bar bunyi 2022 yang lengkap, iaitu LG XBOOM 360 Pembesar suara Bluetooth, Pembesar Suara Permainan UltraGear, dan alatnya Bebas Nada barisan fon telinga wayarles sebenar.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: LG Soundbar diumumkan menjelang CES 2022
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker