Berita Teknologi

Kemas kini Google Pixel 6 Disember 2021 dijeda

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Kemas kini Google Pixel 6 Disember 2021 mula dilancarkan pada awal bulan. Walau bagaimanapun, beberapa pengguna benar-benar mendapatnya. Mereka yang mengadu tentang banyak pepijat.
  • Hari ini, Google akhirnya mengakui ia menjeda kemas kini kerana masalah ini.
  • Pembetulan untuk isu-isu akan diselesaikan dengan tampung Januari 2022.

Pada 6 Disember 2021, Google membuat pengumuman besar tentang penurunan ciri Pixel baharu. Penurunan itu termasuk banyak ciri untuk peranti Pixel yang disokong, dengan banyak ciri tersebut ditujukan kepada siri Google Pixel 6. Ini adalah penurunan suku pertama siri itu sejak mendarat pada Oktober.

Walau bagaimanapun, sepanjang bulan ini, ramai orang mengadu bahawa mereka tidak pernah menerima kemas kini pada telefon Pixel 6 mereka. Lebih teruk lagi, mereka yang lakukan lihat kemas kini yang mengadu tentang banyak pepijat dan masalah. Paling teruk, beberapa pepijat berkaitan dengan panggilan terputus. Kini, akhirnya, Google telah mengakui kemas kini Pixel 6 Disember 2021 telah dijeda pada satu ketika antara 6 Disember dan hari ini, 30 Disember.

Lihat juga: Panduan pembeli Google Pixel 6 dan Pixel 6 Pro

Dalam kenyataannya, Google mengakui ia telah mengenal pasti pembetulan. Walau bagaimanapun, pembaikan mestilah agak rumit kerana ia tidak akan dilancarkan ke telefon bimbit Google Pixel 6 sehingga “akhir Januari”.

Walaupun ia tidak banyak mengakuinya, sangat jelas bahawa Google telah menjeda pelancaran kemas kini Pixel 6 Disember sebelum hari ini. Malangnya syarikat itu hanya merasakan keperluan untuk membuat pengumuman rasmi mengenainya pada 30 Disember, dengan hanya tinggal beberapa jam sebelum akhir tahun.

Masalah kemas kini Pixel 6 Disember? oh baiklah.

Jika anda salah seorang yang tidak bernasib baik untuk mendapatkan kemas kini, Google mempunyai berita buruk untuk anda. Jika anda menghadapi panggilan terputus, satu-satunya penyelesaian, buat masa ini, adalah untuk kembali ke versi Android sebelumnya. Ini, sudah tentu, memerlukan tetapan semula kilang telefon anda. Aduh.

Anda perlu memilih antara tetapan semula kilang atau hidup dengan panggilan terputus selama sebulan.

Satu-satunya pilihan lain ialah menunggu dan menangani panggilan yang terputus sehingga “akhir Januari” apabila Google menolak pembetulan. Ini bermakna anda mungkin mempunyai panggilan yang tidak boleh dipercayai selama sebulan. Aduh berganda.

Sejujurnya, ia agak mengerikan untuk melihat Google beroperasi dengan cara ini. Pertama, ia dengan jelas menjeda kemas kininya lama sebelum mengumumkannya. Ia mengambil masa yang manis untuk melancarkan pembetulan (sebulan, serius?) dan satu-satunya pilihan lain yang tersedia untuk orang ramai ialah tetapan semula kilang. Ini semua sangat kacau.

Buat masa ini, jika anda menggunakan kemas kini Pixel 6 Disember, anda mempunyai pilihan yang sukar untuk dibuat. Jika anda menggunakan laluan tetapan semula kilang, anda akan menemui arahan dan alatan yang anda perlukan di sini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kemas kini Google Pixel 6 Disember 2021 dijeda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker