Lain-Lain

Kemajuan dalam Teknologi Menjadikan Gogal Ski Lebih Baik Daripada Sebelumnya

Jika anda bermain ski atau papan salji, maka gogal ski adalah bahagian penting dalam peralatan sukan anda. Sehari di lereng tanpa pasangan yang baik boleh menjadi tidak selesa. Tambah cuaca yang melampau dan anda boleh menjadi benar-benar sengsara. Gogal ski anda menawarkan pelbagai jenis perlindungan – perlindungan daripada sinaran UV, perlindungan daripada silau dan kerana ia agak besar ia menawarkan perlindungan angin pada bahagian muka yang baik. Selain itu, kanta cermin mata ski yang besar menawarkan pemandangan yang sangat baik termasuk penglihatan persisian.

Kemajuan dalam bahan yang digunakan untuk bingkai telah menghasilkan bahan fleksibel yang mengekalkan bentuknya dan, kerana ia tidak rapuh dalam kesejukan, ia menawarkan perlindungan optimum pada muka. Bahan-bahan ini termasuk beberapa getah, nilon, dan pelbagai komposit.

Perlindungan UV, anti-kabus, dan bolong lebar semuanya dianggap sebagai satu kemestian, tetapi hanya dalam kategori tersebut terdapat banyak pilihan, berkat kemajuan dalam teknologi. Anda kini boleh memilih gogal ski khusus untuk aktiviti, keadaan cahaya dan cuaca. Walaupun terdapat banyak pengeluar yang menawarkan teknologi canggih dalam cermin mata mereka, kami akan melihat Siri Prestasi Smith untuk mendapatkan idea tentang jenis kemajuan teknikal yang telah berlaku.

Smith telah menetapkan piawaian dalam industri dalam pengurusan udara yang berterusan. Terdapat kipas elektron mikro yang berjalan secara senyap dan berterusan sehingga lima puluh jam pada tahap rendah. Bolong yang diletakkan secara strategik menarik udara masuk untuk menghapuskan pengabusan, menawarkan penglihatan sempurna yang berterusan. Dalam situasi yang melampau anda boleh mengaktifkan tetapan tinggi.

Kanta Carbonix-X bebas herotan adalah sesuai untuk mengawal aliran udara dan, apabila ia digabungkan dengan buih acuan, anda mendapat gabungan sempurna untuk penglihatan sempurna tanpa herotan. Kanta jenis ini juga mampu meningkatkan peredaran udara, sekali gus menghapuskan pengabusan, menjadikan cermin mata sesuai untuk kelajuan tinggi dan serbuk dalam.

Teknologi PMT atau Membran Berlubang membolehkan udara lembap keluar dari bahagian dalam gogal, dengan itu menghalang pengabusan daripada berlaku. Jika anda salah seorang yang tidak berpuas hati tanpa kanta bebas kabus yang boleh dipercayai, anda perlu memastikan cermin mata anda menggabungkan teknologi ini.

Teknologi canggih lain yang sedang menuju ke cerun boleh didapati daripada Recon Instruments. Gogal mereka akan termasuk sekumpulan ciri hebat: GPS terbina dalam untuk membimbing penyelamat kepada anda jika perlu; peta jejak yang boleh memberikan kedudukan rakan ski anda; keupayaan untuk menjawab panggilan sel pada pertengahan larian; maklum balas statistik yang boleh memberikan anda prestasi anda dari segi kelajuan dan ketinggian lompatan; suhu dan ketinggian ambien di atas gunung, dan mungkin lebih banyak lagi. Itu hanya hujung gunung ais.

Gogal Smith telah memperkenalkan apa yang dipanggil kedudukan cadik. Lampiran tali yang direka bentuk ini mampu menawarkan keselesaan optimum dan prestasi maksimum. Cermin mata direka untuk memindahkan tekanan pada hidung dan kening anda untuk menawarkan pengedap yang lengkap. Ia boleh digunakan dengan atau tanpa topi keledar anda.

Buih Sweatbuster telah menjadi sangat popular kerana ia direka untuk menghilangkan lembapan dari muka, memastikan anda selesa dan kering. Apabila digabungkan dengan buih hipoalergenik untuk kesesuaian kuil yang dioptimumkan, anda akan tertanya-tanya bagaimana anda hidup tanpa ciri ini pada masa lalu.

Kemajuan dalam teknologi goggle ski telah mencapai kemajuan yang besar dan ini telah menyebabkan pemain ski dan papan salji menikmati hari yang lebih selesa dan selamat di cerun. Mungkin terdapat banyak lagi kemajuan pada masa hadapan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kemajuan dalam Teknologi Menjadikan Gogal Ski Lebih Baik Daripada Sebelumnya
oleh TC Thorn

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker