Berita Teknologi

Kebanyakan anda bercadang untuk membeli telefon baharu tahun hadapan

Eric Zeman / Android Authority

Orang ramai nampaknya tidak tergesa-gesa untuk mendapatkan telefon pintar terkini dan terhebat, dengan tinjauan kami sendiri bulan lepas menunjukkan bahawa 60% pembaca yang ditinjau mempunyai telefon yang keluar pada 2019 atau lebih awal.

Tetapi sekarang setelah kami mengakhiri tahun ini, kami ingin tahu berapa ramai pembaca berpendapat mereka akan meningkatkan kepada telefon baharu pada tahun 2022. Kami menyiarkan tinjauan ini minggu lepas dan ia mendapat sambutan yang agak menggalakkan.

Adakah anda bercadang untuk membeli telefon baharu pada tahun 2022?

Keputusan

Lebih 6,500 undi telah dikira dalam tinjauan pendapat ini, menjadikannya salah satu tinjauan yang paling popular bulan ini. Ternyata lebih 60% responden merancang untuk membeli telefon baharu pada tahun 2022, menjadikan jumlah yang agak besar.

Menariknya, beberapa komen pembaca menunjukkan siri Galaxy S22 sebagai telefon yang akan mereka beli pada tahun 2022. Tetapi kami juga melihat seorang pembaca mengatakan mereka akan membeli perdana 2021 pada harga yang lebih rendah pada tahun 2022. Itu sentiasa strategi pintar, terutamanya jika anda menggunakan laluan Samsung dan Google dengan komitmen kemas kini yang lebih lama.

Sementara itu, ~23.3% pembaca yang ditinjau berkata mereka tidak merancang untuk membeli telefon baharu tahun depan. Komen sokongan mencadangkan bahawa pembaca sama ada gembira dengan telefon semasa mereka, atau merasakan peranti moden mengambil langkah ke belakang dengan tidak menyokong ciri seperti pengembangan mikroSD atau port 3.5mm. Kami juga melihat beberapa pembaca yang baru sahaja membeli telefon pada tahun 2021 dan oleh itu tidak nampak keperluan untuk meningkatkan pada tahun 2022.

Akhir sekali, hampir 15% pembaca yang ditinjau berkata mereka akan menunggu dan melihat bagaimana 2022 berlaku sebelum membuat keputusan untuk meningkatkan. Ini adalah pendekatan yang boleh difahami, kerana kita sebenarnya tidak tahu apa yang banyak syarikat sediakan untuk tahun depan.

Komen

 • PhoenixWitti: Samsung nampaknya semakin mundur dalam ciri, jadi saya mungkin akan terus menggunakan Note 20 Ultra saya.
 • CR45H 0V3RR1D3: Melihat ke arah meninggalkan Android di belakang tahun depan, selepas bercinta selama hampir sedekad dengannya. Dengan belanjawan tetap, jadi saya akan mengambil masa sehingga keluaran tahun depan untuk menjimatkan, banyak masa untuk terus melakukan penyelidikan. Tetapi, daripada apa yang saya lihat setakat ini, pemindahan itu tidak sepatutnya terlalu membimbangkan, kerana kebanyakan sebab orang suka peranti Android, tidak lagi menarik minat saya.
 • Julie: Berkemungkinan akan menyerahkan Galaxy S9 saya untuk S22 Ultra.
 • DBS: Melainkan terdapat telefon sub-6โ€ณ dengan storan boleh dikembangkan dan bicu fon kepala, layak menggantikan S10e saya, tidak. Baik tahun depan, mahupun 2023, 2024 dsb.
 • CasperTFG: Akan membuang OnePlus 9 Pro saya untuk Samsung Galaxy S22 Note.
 • Shizuma: Saya akan tunggu dan lihat, masih menunggu pengilang untuk menjatuhkan kebodohan yang merupakan lubang takuk/tebuk kerana saya menganggap lubang pada ciri utama peranti elektronik sebagai 100% tidak boleh diterima, jadi saya tidak akan membeli yang mempunyai itu reka bentuk.
 • Techngro: Ya, saya mungkin akan membeli perdana tahun sebelumnya. Ia akan mendapat potongan 50% atau lebih dan masih berprestasi seperti juara.
 • Japes: Mempunyai Note 20 Ultra yang boleh saya gunakan. Terutama jika tiada Nota baharu datang. Dan tiada kemajuan lain dibuat dalam telefon.
 • Marco Studenski: Saya memperoleh Pixel 6 tahun ini dan ia adalah telefon kegemaran saya daripada semua yang pernah saya miliki. Saya duduk cantik untuk seketika, jadi saya akan meneruskan ’22.
 • Leif Shantz: Mungkin ya, saya sedang menunggu sehingga Google, Samsung, OnePlus atau TCL mengeluarkan telefon jarak pertengahan mereka. Kemudian saya akan menaik taraf kepada mana-mana yang mempunyai dasar kemas kini yang lama dan bateri yang lebih besar daripada Pixel 3a semasa saya. Jika iPhone SE 2022 keluar dengan reka bentuk semula, saya boleh pergi ke laluan itu.
 • James Stevens: Saya berminat dengan S22 Note Ultra, saya perlu naik taraf.
 • MarnixK: Saya akan lihat perkara yang ditawarkan oleh Pixel 6a. Saya telah melakukan kitaran kemas kini setiap tahun, tetapi itu lebih banyak kerana saya kekok dan memecahkan telefon saya secara tidak sengaja :s Jika piksel 6a bagus, saya mungkin akan mendapatkannya sekitar cuti tahun 2022.

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat ini dan kerana meninggalkan komen. Apakah pendapat anda tentang keputusan ini? Anda boleh berbunyi dalam komen di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebanyakan anda bercadang untuk membeli telefon baharu tahun hadapan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker