Berita Teknologi

Google Pixel Watch mungkin datang dengan Assistant baharu, gunakan cip Exynos

Eric Zeman / Android Authority

TL;DR

  • Khabar angin mengatakan, jam tangan pintar berjenama Pixel Google yang akan datang akan membawa versi baharu Google Assistant untuk Wear OS.
  • Ada kemungkinan juga jam tangan pintar itu akan dikuasakan oleh cip Samsung Exynos, bukan cip Qualcomm Snapdragon.
  • Seperti biasa, adalah penting untuk menerima khabar angin awal dengan sebutir garam.

Selepas bertahun-tahun khabar angin, bukti semakin meningkat yang sebenarnya dibuat oleh Google jam tangan pintar Pixel. Walaupun kami tidak tahu sama ada ia akan dikenali sebagai “Pixel Watch”, pelbagai sumber telah mengetepikan kewujudan jam tangan pintar unggul yang dibuat oleh Google. Kami telah melihat dakwaan muka jam tangan bocor yang mungkin akan tersedia pada peranti baharu, dan laporan yang terperinci reka bentuk dan nama kod yang berpotensi untuk jam tangan.

Rakan-rakan kami di 9to5Google telah menemui lebih banyak butiran tentang jam tangan pintar yang akan datang. Menggali kod yang tersimpan dalam apl Google, 9to5Google menjumpai sebutan “PIXEL_EXPERIENCE_WATCH”, mencadangkan Google mungkin cenderung kepada penjenamaan Pixel untuk boleh dipakai. Menurut laporan terbaru daripada Orang Dalam Perniagaan, Google masih memikirkan secara dalaman mengenai nama peranti itu.

Baca lebih lanjut: Semua yang anda perlu tahu tentang Wear OS

Kami telah menyatakan baru-baru ini bahawa Wear OS 3, walaupun empat bulan selepas pelancarannya, masih hilang salah satu ciri yang paling penting: Google Assistant. Terdapat kemungkinan besar versi baharu Assistant for Wear OS akan muncul pada jam tangan baharu Google.

Telefon pintar Google Pixel terbaharu datang dengan versi Pembantu Google yang dipanggil “Pembantu generasi seterusnya,” yang membolehkan peranti menukar tetapan peranti, mengisih foto dan melakukan pelbagai tugas lain semasa di luar talian. 9to5Google menemui bukti “Pembantu generasi akan datang” yang diikat pada peranti dengan nama kod “Rohan”, menunjukkan jam tangan itu akan dapat melaksanakan lebih banyak fungsi melalui Google Assistant berbanding jam tangan Wear OS lain yang menggunakan versi Assistant yang lebih lama.

Beginilah rupa Assistant baharu pada peranti Rohan:

google assistant generasi akan datang google pixel watch

Akhirnya, penerbitan itu menyebut kemungkinan jam tangan pintar Pixel boleh melupakan cipset boleh pakai terbaru Qualcomm, Snapdragon Wear 4100 Plus, memihak kepada cip Samsung Exynos. Tidak disebutkan cip Exynos mana dalam laporan itu, walaupun mungkin Google boleh menggunakan SoC yang sama yang terdapat dalam Galaxy Watch 4, yang Samsung Exynos W920.

Seperti biasa, pastikan anda menerima khabar angin ini dengan sebutir garam. Tiada apa-apa yang disahkan sehingga ia datang daripada Google. Walau bagaimanapun, kami pasti akan melaporkan lebih banyak khabar angin Pixel Watch yang didakwa apabila ia muncul.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google Pixel Watch mungkin datang dengan Assistant baharu, gunakan cip Exynos
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker