Berita Teknologi

Google bekerjasama dengan Pluto TV untuk membawa 300 saluran percuma ke Google TV

Kami pertama kali mendengar tentang Google sedang berbincang untuk membawa kandungan TV percuma yang disokong iklan Google TV beberapa bulan yang lalu, dan nampaknya perbincangan tersebut telah menghasilkan pelbagai kandungan baharu secara rasmi datang ke platform.

Google mengumumkan dalam a catatan blog semalam (h/t: XDA-Pembangun dan Protokol) bahawa ia bekerjasama dengan Pluto TV untuk membawa lebih 300 saluran TV percuma kepada peranti yang menjalankan platform Google TV. Saluran baharu dilaporkan akan muncul dalam tab “langsung” pada skrin utama Google TV.

Pluto TV menawarkan pelbagai saluran dalam talian yang disokong iklan, seperti CBS News, CNN, Comedy Central, Paramount Plus Picks dan Showtime Selects. Ia juga menawarkan saluran susun atur yang dikhaskan untuk seperti francais 007, Baywatch, Star Trek, Degrassi, The Price Is Right dan saluran khusus genre (aksi, dokumentari, dll). Perkhidmatan ini terhad kepada Eropah, Amerika Latin dan AS sekarang.

“Integrasi baharu dengan Pluto TV ini akan tersedia pada semua peranti Google TV dalam beberapa minggu akan datang,” kata Google dalam catatan blognya. Jadi anda mungkin mahu duduk diam dan tunggu jika ia tidak tersedia pada peranti anda sekarang.

Syarikat Mountain View juga menawarkan beberapa lagi faedah Google TV, seperti enam bulan Premium Peacock percuma di AS dan pelbagai filem yang disokong iklan di YouTube. Jika itu tidak mencukupi, firma itu berkata ia merancang untuk menawarkan lebih banyak cara untuk menonton kandungan secara percuma pada 2022.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google bekerjasama dengan Pluto TV untuk membawa 300 saluran percuma ke Google TV
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker