Berita Teknologi

Galaxy S22 Ultra boleh mendapatkan gambar 108MP yang lebih terperinci

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Samsung Galaxy S22 Ultra boleh mendapat ciri penambah perincian.
  • Nampaknya ini boleh membawa lebih terperinci kepada kamera 108MP.
  • Ia mendakwa bahawa ini boleh mendayakan tangkapan makro yang lebih terperinci.

Samsung telah menggunakan kamera 108MP pada telefon Galaxy Ultra kelas atasnya sejak tahun 2020 Galaxy S20 Ultra, memberikan kedua-dua tangkapan 12MP terbinkan piksel untuk hingar yang dikurangkan dan tangkapan 108MP resolusi penuh untuk perincian yang dipertingkatkan.

Walau apa pun, kedai itu nampaknya telah menemui rentetan yang merujuk ciri baharu itu, dengan satu rentetan mengesahkan bahawa mod itu akan membolehkan anda “menangkap lebih terperinci lagi”. Adalah dipercayai bahawa fungsi itu hanya akan tersedia apabila pilihan penangkapan 108MP dipilih, tetapi bilakah anda mahu menggunakannya?

S22 Ultra untuk mengambil tangkapan makro yang lebih baik?

Outlet membuat spekulasi bahawa ciri penambah perincian boleh menyampaikan tangkapan makro yang lebih terperinci. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa penderia 108MP yang besar dilihat pada peranti seperti itu Galaxy S21 Ultra jangan benarkan anda terlalu dekat dengan subjek, memaksa anda sama ada memangkas masuk dari kamera utama atau beralih kepada kanta ultralebar sebaliknya. Jadi Samsung mungkin perlu menggabungkan data daripada kamera 108MP dan ultralebar jika ini bertujuan untuk meningkatkan perincian tangkapan makro dengan ketara (atau secara teorinya boleh menggunakan resolusi super melalui kamera 108MP sahaja).

Bagaimana jika penambah perincian bukan untuk tangkapan makro? Nah, kami meneka bahawa ini hanya boleh meningkatkan gambar 108MP secara amnya, menggunakan pemprosesan berbilang bingkai dan teknik perisian lain. Oleh itu, imej landskap, haiwan peliharaan, manusia dan banyak lagi mungkin mempunyai butiran yang lebih boleh diselesaikan sebagai hasilnya.

Adalah dipercayai bahawa ciri itu hanya datang kepada Galaxy S22 Ultra buat masa ini, tetapi kami berharap Samsung membawanya kepada seperti Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra dan Galaxy S21 Ultra.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Galaxy S22 Ultra boleh mendapatkan gambar 108MP yang lebih terperinci
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker