Apa Itu ?

Cara Memasarkan (Marketing) Produk Anda Dengan Instagram Reels

Untuk memaksimakan pendapatan dan fungsi Instagram, anda perlu menggunakan Reels dengan betul

Instagram ialah lombong emas untuk mencapai tahap baharu dengan strategi pemasaran. Dunia media sosial telah menjadi alat komunikasi yang sangat penting hari ini, lebih-lebih lagi untuk jenama yang nampaknya mustahil untuk mengemudi dunia strategi jenama tanpa media sosial. Selama bertahun-tahun, pelbagai update Instagram telah membuka format komunikasi yang lebih baharu yang telah membantu pemasaran berkembang dengan pesat untuk pelbagai jenama dalam pelbagai bidang profesional – Reels.

Instagram is offering huge bonuses for posting on Reels, its TikTok clone | TechCrunch

Hari ini, salah satu format kandungan yang paling menarik di Instagram adalah dihasilkan melalui Reels. Ia adalah sejenis video editor dalam talian tetapi ia lebih mudah di mana anda menggabungkan pelbagai video atau imej yang ditangkap secara berasingan dan kemudian membentangkannya dalam format yang disatukan. Jumlah perhatian dan daya tarikan yang diperoleh oleh format ini benar-benar luar biasa, dan oleh itu, jenama yang tidak berkesudahan telah menganggap ini sebagai salah satu cara pemasaran yang paling boleh dipercayai.

Instagram Roll telah menjadi pilihan ramai orang apabila ia datang untuk mempersembahkan imej jenama dengan cara tertentu di platform awam dan membuat kehadiran mereka dirasai. Kami kongsikan penggunaan Instagram Roll yang boleh mencapai potensi dan bagus untuk pertumbuhan akaun anda;

Top 5 Instagram Tips to Have the Perfect Feed - The Travelling Frenchy

Kandungan yang menghubungkan

Terdapat beberapa sebab mengapa setiap jenama muncul dengan kempen yang tersebar dalam pelbagai format di Instagram. Salah satunya ialah gulungan Instagram roll, seperti yang mereka katakan. Ia kemukakan idea kandungan yang orang kaitkan dan berhubung dengannya. Jadikan ia relevan dan fresh serta penuh dengan Reels. Rignkasnya, Lebih menarik visual video – lebih besar peluang untuk meningkatkan engangement.

Menggunakan #Hashtags

Hashtags ialah salah satu cara terbaik untuk meningkatkan follower anda. Gunakan hashtag yang berkaitan dengan kandungan yang anda siarkan. Hasilkan kandungan tulen dan biarkan viewer anda melihat sisi sebenar anda. Begitulah cara mereka akan menerima anda dan kisah yang perlu disampaikan oleh jenama anda. Buatkan mereka percaya bahawa anda mempunyai sesuatu yang berharga untuk ditawarkan dan anda boleh dipercayai.

How to Use Instagram Hashtags for Business: A Guide for Marketers : Social Media Examiner

Sudut

Influencer adalah pemilik akaun yang mempunyai ramai follower dan menghidupkan Instagram . Mempunyai video editor seperti Instagram Roll telah menjadi kelebihan untuk jenama dan strategi pemasaran mereka. Bekerjasama dengan influencer yang mempunyai pengaruh dalam Instagram boleh memaksimakan penjenamaan dan capaian kepada pengguna.

Jangkauan influencer yang lebih baik membuka peluang untuk menghasilkan kandungan yang sempurna untuk kempen pemasaran anda. Pengaruh influencer ialah salah satu langkah pertama yang perlu anda fikirkan supaya dapat sebarkan kandungan anda yang penuh dengan kisah dan kreatif.

Lakukan penyelidikan anda

Anda perlu memastikan kandungan Reels anda dapat menarik perhatian serta estetik. Itu hanya boleh berlaku apabila anda berjaya melakukan penyelidikan dengan betul dan kemudian menyusun strategi penjenamaan dengan teratur.

Hasilkan kandungan yang menyeronokkan – biarkan viewer anda ditangkap dari awal lagi. 3 saat pertama amat penting  supaya mereka berasa ingin melihat video sehingga habis. Lebih banyak jenama dan cerita dapat kongsikan kepada penonton. Lakukan penyelidikan dan hasilkan kandungan yang tengah trending, untuk menarik perhatian pengunna lain.

Basic tidak boleh mengecewakan

Setiap kandungan yang anda susun akan menjadi bahagian atas timbunan – tetapi perkara yang penonton turut berminat adalah menonton cara kandungan itu dibuat, secara ringkasnya – penggunaan imej, video, tulisan dan cara suntingan yang kreatif.

10 Top Instagram Video Templates for Premiere Pro (Stories + More)

Video BTS (behind-the-scene) pasti menyeronokkan! Menunjukkan sisi anda yang tidak ditapis seperti kemsraan antara anda dan pasukan, cara anda semua bekerja. Ini boleh memberi impak yang besar kepada penonton anda. Perkenalkan kakitangan dan staf yang lain untuk kongsikan kisah jenama anda dengan baik.

Bersikap telus dan mempunyai kandungan praktikal

Reels adalah format kandungan yang sangat pendek dan pantas. Oleh itu, apa sahaja maklumat yang anda keluarkan tentang jenama anda mesti mempunyai maklumat yang relevan – tetapi menarik. Oleh itu, bersikap telus dan cepat untuk hasilkan kandungan yang padu.

Hasilkan caption yang menarik tetapi deskriptif – sebutkan semua perkara penting dalam USP jenama anda dalam ringkasan. Lebih banyak maklumat yang anda keluarkan maka ia lebih interaktif untuk Reels anda – terdapat keadaan di mana jualan dan populariti jenama meningkat disebabkan oleh penggunaan caption yang luar biasa.

Paparkan kerja anda

Rakam kandungan kerja yang sedang dijalankan, atau produk siap untuk dipamerkan seperti jenama barang kemas atau pakaian – tunjukkannya di media sosial. Rakam video estetik dan edit dengan baik untuk tempoh sekitar 30 saat – 60 saat. Ia akan mendapat perhatian dalam masa yang singkat kerana relevansi dan hasil perancangan. Keindahan projek yang telah siap meyakinkan penonton anda tentang kerja yang anda semua lakukan dan cara jenama anda boleh dipercayai. Beri gambaran sekilas tentang hasilnya untuk membantu orang ramai menaruh kepercayaan mereka kepada anda.

Pelbagai mod pemasaran telah melonjak ke tahap baharu dengan kemunculan media sosial. Instagram telah menghasilkan pelbagai format, salah satunya ialah Reels yang telah menjadi kegemaran orang ramai, dan setakat ini, banyak jenama telah memanfaatkannya dengan baik untuk tujuan pemasaran.

Ini adalah beberapa petua biasa dan sangat berkesan yang efektif untuk hampir semua jenama yang telah mula membuat kandungan Reels. Oleh itu, pastikan ia nyata, kekalkan ia menyeronokkan dan kekalkan ia menarik!

Kandungan Ditaja oleh InVideo – Video Editor Online yang sangat mudah. Bijak Tech juga menggunakan InVideo untuk menghasilkan kandungan di Tiktok seperti berikut:

 

@bijaktechGadget Pertama di dunia ###tech ##laptop ##tips ##smartphone ##pc♬ original sound – Bijak Tech

@bijaktechFakta Teknologi yang anda tak tahu… nak part 2? ##smartphone ##tips ##laptop ##tech♬ original sound – Bijak Tech

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker