Berita Teknologi

Telefon pintar semasa anda menyokong pengembangan storan

Peluasan storan tidak semestinya diberikan dalam ruang telefon pintar hari ini. pasti, mikroSD slot adalah sangat biasa dalam peringkat bajet, tetapi ia menjadi agak jarang berlaku dalam ruang perdana.

Semuanya mengingatkan Port 3.5mm dan cara ia hilang daripada segmen yang lebih tinggi. Jadi dengan ini, kami bertanya Android Authority pembaca sama ada telefon semasa mereka mempunyai pengembangan storan (melalui kad microSD atau NM).

Adakah telefon semasa anda menyokong pengembangan storan?

Keputusan

Kami menerbitkan tinjauan pendapat pada 17 November, menarik lebih 3,000 undian sehingga kini. Dan ternyata majoriti responden (53.6%) mengatakan telefon semasa mereka sememangnya menyokong pengembangan storan.

Sekurang-kurangnya seorang pembaca membuat ulasan yang agak bernas, dengan menyatakan bahawa pengembangan storan adalah penting dalam pasaran asal mereka di Filipina. Ini kerana telefon bajet sangat popular dan selalunya mempunyai jumlah storan tempatan yang sedikit. Tetapi beberapa komen lain yang menyokong pengembangan storan juga ambil perhatian bahawa telefon mereka mempunyai banyak storan dalaman dan sokongan microSD tetap.

Sebaliknya, ~44.4% pembaca yang ditinjau mengatakan telefon mereka sebenarnya tidak menyokong pengembangan storan. Beberapa komen menyatakan bahawa jumlah storan dalaman pada telefon hari ini adalah banyak untuk mereka.

Akhirnya, kurang daripada 2% pengundi berkata mereka tidak tahu sama ada telefon mereka menyokong pengembangan storan. Ini diterjemahkan kepada 59 pembaca. Saya rasa kemudahan storan awan dan jumlah storan dalaman hari ini bermakna sesetengah orang mungkin tidak perlu tahu sama ada telefon mereka mempunyai slot kad memori (sekurang-kurangnya buat masa ini).

Komen

  • Kad telefon Mike: Saya tidak akan membeli telefon tanpa storan boleh dikembangkan. Mempunyai semua koleksi muzik saya bersama saya adalah penting – kualiti, kemudahan dan tidak perlu risau tentang isyarat untuk penstriman. Pada masa ini saya mempunyai Note20 Ultra dengan dalaman 512GB dan luaran 1TB. Saya telah memuatkan lebih 110,000 lagu padanya dan mempunyai ruang untuk video hd sekiranya saya perlu mengambil video. Hayati teknologi, ia tidak banyak lagi untuk ditambahkan pada telefon. Saya tidak akan membeli Samsung lain melainkan ia mempunyai ciri ini.
  • Diwa Alejandro Galvez: Ya. Di Filipina, di mana internet mahal dan perlahan, kami memerlukan Micro SD kami. Kebanyakan daripada kita berpendapatan rendah hingga sederhana, dan kita tinggal di negara membangun, oleh itu kita tidak dimanjakan dengan telefon unggul. Kebanyakan kita memilih telefon yang murah tetapi cukup boleh digunakan, dan telefon tersebut sering mengorbankan storan dalaman mereka untuk ini.
  • pandangan kedua: Saya tidak membeli telefon melainkan ia disertakan dengan bicu fon kepala 3.5mm, cip radio FM dan storan boleh dikembangkan. Musim panas lalu, puting beliung F3 melanda bandar kecil saya. Rumah saya terhindar tetapi saya tidak mempunyai kuasa selama dua hari. Pada masa itu tanpa kuasa, akses kepada perkhidmatan awan dan internet tidak wujud. Walau bagaimanapun, saya masih dapat menikmati hiburan selama dua hari kerana storan yang boleh dikembangkan. Semua trek muzik mp3 saya, e-buku, e-komik, emulator/rom permainan konsol, filem mp4 dan apl permainan luar talian seperti Titan Quest disimpan secara tempatan.
  • KRB: Telefon saya sentiasa menyokong memori boleh dikembangkan. Sebenarnya saya mungkin tidak akan menggunakan telefon tanpanya, dapat menukar kad SD dengan mudah dan cepat dan hampir dua ribu lagu yang saya bawa adalah lebih pantas daripada menunggu komputer riba saya menulis semua data itu ke peranti baharu melalui beberapa kabel. Senarai main saya juga wujud pada kad SD tetapi bukan inventori saya pada komputer riba saya.
  • James Updike: Saya baru sahaja mendapat Pixel 6 pro. Ia tidak mempunyai bicu fon kepala, tetapi saya tidak akan kembali menggunakan fon kepala berwayar. Ia tidak mempunyai slot kad SD. Itu bagus, tetapi ia bukan pemecah perjanjian. 128 GB sudah memadai untuk semua apl yang saya perlukan dan semua gambar serta video saya disandarkan secara automatik ke awan Jadi saya sentiasa boleh mengosongkan ruang
  • Shizuma: Tidak, dan saya tidak kisah sama ada, saya pernah kembali pada zaman ketika telefon Android semuanya dihantar dengan storan 16GB yang sangat rendah, atau mungkin 32GB, tetapi sekarang 128GB adalah min yang saya tidak nampak sebab untuk mengambil berat sejak itu. ia lebih daripada yang saya perlukan pada telefon.
  • pengguna65: Tidak. Walaupun telefon saya sebelum ini mempunyai slot pengembangan dan saya membeli kad untuknya, saya jarang menggunakannya. Telefon semasa saya ialah OnePlus Nord dengan storan 256GB. Saya mempunyai kira-kira 15 apl, 10 permainan, 20 album dan pelbagai foto, yang menambah sehingga sekitar 39GB ruang yang digunakan. Slot kad pengembangan tidak diperlukan. Dan untuk sandaran, telefon saya disediakan untuk membuat sandaran secara automatik setiap foto yang saya ambil ke Google Drive Saya.
  • Joe Black: Semasa saya menggunakan Pixel, malangnya saya tidak mempunyai pilihan untuk storan boleh pakai … atau bicu fon kepala
  • Demongornot: Malangnya, Poco F2 Pro tidak mempunyai satu, tetapi syukur, ia masih mempunyai Jack 3.5mm walaupun

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat ini dan kerana meninggalkan komen, ia amat dihargai. Sejauh manakah pentingnya pengembangan storan kepada anda apabila mempertimbangkan pembelian telefon baharu? Beritahu kami melalui komen.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telefon pintar semasa anda menyokong pengembangan storan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker