Berita Teknologi

Telefon pintar semasa anda agak lama

Anda pasti boleh berhujah bahawa telefon pintar yang dihasilkan dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah berusia lebih baik daripada sebelumnya. Lagipun, telefon pada penghujung 2000-an dan awal 2010-an menjadi perkara biasa kerana prestasi kulit Android yang berat membunuh dan jumlah storan yang sedikit cepat penuh.

Hari ini, malah telefon bajet mempunyai prestasi yang baik, bateri yang agak besar, dan jumlah storan yang baik. Tetapi adakah anda menggegarkan peranti baharu atau adakah anda telah menyimpan telefon semasa anda selama beberapa tahun? Itulah yang kami ingin tahu awal minggu ini. Inilah yang anda beritahu kami.

Berapa umur telefon pintar anda sekarang?

Keputusan

Undian itu disiarkan pada hari Selasa (23 November) dan memperoleh angka yang mengagumkan iaitu lebih 13,300 undi. Dan ternyata semua pilihan menerima tahap sokongan yang ketara. Tetapi pilihan yang menang ialah 2019, memperoleh 27% undian.

Dalam erti kata lain, lebih satu perempat pembaca yang ditinjau mempunyai telefon yang berusia kira-kira dua tahun. Kontrak pembawa biasanya berlangsung selama dua tahun, jadi kami perlu mengandaikan bahawa sekurang-kurangnya beberapa orang yang memilih pilihan ini akan tiba untuk naik taraf tidak lama lagi.

Yang muncul di bahagian belakang ialah 2018 dan “2017 atau lebih awal,” dengan 18.19% dan 15.49% responden masing-masing memilih pilihan ini. Ini masih merangkumi sejumlah besar orang, dan ini bermakna kira-kira satu pertiga daripada pengundi mempunyai telefon yang berusia tiga tahun atau lebih lama. Malah, apabila anda menggabungkan 2019, 2018 dan 2017 atau lebih awal, ini menunjukkan bahawa 60% pembaca yang ditinjau mempunyai telefon yang berumur dua tahun atau lebih.

Bahagian komen juga memberi kami idea yang baik tentang telefon yang digunakan oleh orang ramai, dengan peranti seperti siri Galaxy S10, Galaxy Note 9, Pixel 2 XL, siri Pixel 6 dan LG G7 semuanya disebut.

Komen

 • ThatOtherOtherGuy: Samsung S10e selama lebih dua tahun. Tiada rancangan untuk berubah sehingga ada peningkatan yang SUBSTANTIAL. Peningkatan kecil kamera dan 5G jerawatan tidak akan menyebabkan saya kehilangan $1K pada telefon baharu apabila telefon ini masih merosakkannya.
 • sremick: Juga menggegarkan S10e di sini. Saiznya tepat… telefon baharu terlalu besar. Dan saya suka mempunyai bicu fon kepala dan slot MicroSD… sesuatu yang juga hilang daripada model yang lebih baharu.
 • Draket3: Samsung S10 masih kukuh. Telefon terbaik untuk dibeli, storan boleh dikembangkan dan bicu fon kepala yang sangat jarang berlaku.
 • muka_berfikir: Pixel 2 XL. Ia masih sangat bagus, dan sebenarnya seperti bezel dan pembesar suara menghadap hadapan. Bergerak ke Pixel 6 Pro… apabila ia tiba…
 • Takagi: Walaupun telefon saya dikeluarkan pada 2018, saya membeli Samsung Galxy Note 9 jenama baharu saya pada November 2019. Ia masih berfungsi dengan baik sehingga kini dan saya masih tidak nampak sebarang sebab untuk menaik taraf kepada yang lebih baharu sehingga ia mati. Sebelum itu, saya menaik taraf kepada telefon baharu setiap 3 tahun sekali.
 • moabman: Pixel 4XL masih dengan bateri yang hebat dan TIADA masalah dalam hampir dua tahun penggunaan. Akan menjadi sandaran saya apabila saya mendapat P6P
 • hoggleboggle: masih sangat gembira dengan Nota 9 saya dan hanya tidak melihat pengganti yang berbaloi.
 • Joe Engell: Mendapat Samsung Galaxy A71 5G pada bulan Januari (keluar pada 2020) dan jangan bercadang untuk menaik taraf lagi selama beberapa tahun, hanya telefon yang hebat untuk wang itu. Semua rakan dan keluarga saya kagum dengan gambar yang menakjubkan yang diambil dan skrin yang cantik.
 • Walter Kowalski: Dapatkan pixel 6 pro serta-merta
 • Ryan: Pixel 6 serba baharu, ditukar daripada Pixel 3aXL.
 • dtox: Berdagang iPhone 11 pro dengan s21 ultra. Perdagangan terbaik yang pernah ada!

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat kami dan kerana meninggalkan komen! Mendapat peranti yang lebih lama? Adakah terdapat mana-mana telefon tertentu yang anda akan tingkatkan jika wang tidak menjadi masalah? Beritahu kami di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telefon pintar semasa anda agak lama
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker