Berita Teknologi

Tarikh keluaran OnePlus 10 Pro mungkin berlaku lebih awal di China

TL;DR

  • Tarikh keluaran OnePlus 10 Pro dilaporkan ditetapkan pada Januari atau Februari 2022, tetapi hanya di China.
  • Menurut pembocor yang boleh dipercayai, pelancaran 10 Pro global tidak akan berlangsung sehingga Mac atau April 2022.
  • Jika benar, OnePlus akan mengikuti strategi pelancaran Oppo untuk telefon pintar utamanya.

The Oppo-ifikasi OnePlus telah dijalankan selama berbulan-bulan, dan nampaknya satu lagi perubahan baharu akan datang pada kitaran keluaran OnePlus.

Menurut tweet dari pembocor yang boleh dipercayai Max Jambor, yang OnePlus 10 Pro tarikh keluaran akan berlangsung pada Januari atau Februari 2022, tetapi hanya di China. Pelancaran OnePlus 10 Pro global dilaporkan akan diadakan pada Mac atau April 2022, berpotensi meninggalkan jurang sehingga tiga bulan antara pelancaran China dan global.

Ini sejajar dengan pelancaran global telefon perdana OnePlus sebelum ini. The OnePlus 9 Pro memulakan kerjaya secara global pada Mac 2021. Walau bagaimanapun, pelancaran China yang lebih awal adalah baharu untuk syarikat itu. OnePlus secara sejarah telah melancarkan telefon pintar utamanya secara global dari hari pertama, atau sekurang-kurangnya separa global. Oppo, sebaliknya, biasanya membawa telefon pintarnya ke negara asalnya di China terlebih dahulu, kemudian melancarkannya pada skala antarabangsa di kemudian hari.

Pada September 2021, CEO OnePlus dan pengasas bersama Pete Lau diumumkan era baharu untuk syarikat yang dipanggil “OnePlus 2.0,” yang pada asasnya bermakna OnePlus akan menjadi lebih bersepadu dengan syarikat induknya, BBK, serta hartanah milik BBK lain seperti Oppo.

Jadi apakah maksud ini untuk OnePlus 10 Pro? Awal tahun depan, jika khabar angin ini ternyata benar, kita boleh menjangkakan OnePlus 10 Pro akan dilancarkan di China dengan OS warna, kulit Android yang dihantar pada telefon pintar Oppo. Pelancaran global, kemudiannya, akan menyaksikan kapal 10 Pro dengan OS oksigen, kulit perisian yang sama yang telah dihantar pada telefon OnePlus untuk tahun.

Seperti yang dinyatakan, ini hanya khabar angin dan harus diambil dengan sebutir garam sehingga kita mendengar sesuatu yang rasmi daripada OnePlus.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tarikh keluaran OnePlus 10 Pro mungkin berlaku lebih awal di China
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker