Lain-Lain

Syarikat Perunding Teknologi Maklumat Yang Sesuai untuk Firma Bioteknologi – 7 Tanda

Syarikat Biotek kecil dan sederhana tidak mempunyai sumber kewangan seperti yang dimiliki oleh rakan farmaseutikal mereka yang lebih besar. Ini bermakna bahawa mereka mesti lebih bijak dalam cara mereka berbelanja. Firma yang lebih besar mempunyai poket yang lebih dalam untuk projek mereka manakala syarikat pemula Bioteknologi dan firma bersaiz sederhana mesti mencari pelabur jika mereka tidak mempunyai cukup belanjawan R&D. Oleh itu, disebabkan oleh had belanjawan, syarikat Biotek bersaiz kecil dan sederhana mesti mencari kaedah kreatif untuk menggunakan sumber terhad mereka sambil mengembangkan perniagaan mereka. Cara paling berkesan untuk mereka melakukan ini ialah memastikan syarikat yang mereka ambil adalah padanan jangka panjang yang hebat. Apabila mencari firma Teknologi Maklumat untuk diupah, syarikat Bioteknologi harus mencari tujuh tanda utama.

Sebuah syarikat perunding Teknologi Maklumat yang benar-benar memahami dan menerima keperluan pelanggan Bioteknologi mereka harus berpengalaman dan berpengetahuan dalam berkhidmat dalam industri Bioteknologi. Kami percaya terdapat tujuh ciri yang perlu ada pada rakan kongsi IT yang berjaya:

1. Mereka harus mempunyai pemahaman tentang industri bioteknologi dan keperluan khusus yang mungkin timbul seperti keperluan kawal selia, keperluan percubaan klinikal, piawaian GMP, HIPAA (dalam beberapa kes), pematuhan FDA, pensijilan ISO, perlindungan rahsia perdagangan, hubungan vendor dengan pengeluar peralatan makmal proprietari dll.

2. Mereka harus mempunyai latar belakang kepimpinan dan pengalaman bertahun-tahun dalam industri (lebih 10 adalah angka yang baik). Mereka sepatutnya boleh bekerja dengan eksekutif peringkat C serta pekerja barisan supaya mereka tahu keperluan di barisan hadapan serta keperluan perniagaan yang berkembang di peringkat tinggi.

3. Mereka mesti responsif dan tangkas. Dalam industri bioteknologi, inovasi adalah kunci dan sampai ke pasaran dengan lebih cepat bermakna mencapai keuntungan lebih awal dan dengan itu, kurang memerlukan untuk mendapatkan pusingan pembiayaan tambahan. Dalam erti kata lain, tindak balas tangkas adalah sama dengan masa dan wang yang disimpan.

4. Mereka mesti bekerjasama rapat dan strategik dengan syarikat. Mereka tidak seharusnya hanya menjadi juruteknik on-call yang datang dan membetulkan sesuatu tanpa melihat gambaran besarnya. Terdapat dua keperluan berbeza dalam setiap syarikat bioteknologi: pentadbiran dan penyelidikan. Oleh itu, juruteknik mesti berupaya memastikan komputer berfungsi untuk tujuan pentadbir tetapi juga mesti cukup strategik dari segi teknologi untuk memanfaatkan pengetahuan teknologi mereka kepada keuntungan; sekali gus membolehkan pelanggan mereka meningkatkan produktiviti, mengurangkan kos, dan sampai ke pasaran dengan lebih cepat.

5. Firma Teknologi Maklumat yang mempunyai kepentingan terbaik pelanggan mereka akan sentiasa memikirkan tentang penjimatan kos. Berdasarkan pengalaman bertahun-tahun mereka, firma IT veteran akan mempunyai beberapa kaedah bagaimana untuk mengurangkan atau bahkan menghapuskan kos tambahan berurusan dengan peralatan, buruh atau masa, untuk pelanggan mereka. Oleh itu, dengan memilih pakar penjimatan wang IT, pelanggan akan dapat menjimatkan perbelanjaan.

6. Firma IT yang cekap tahu cara mencari penyelesaian kreatif kepada isu rangkaian semasa yang mungkin dihadapi oleh pelanggan dan bahkan mungkin dapat meramalkan isu berkaitan pada masa hadapan dan menghalangnya daripada berlaku.

7. Firma Teknologi Maklumat yang biasa dengan nuansa yang berkaitan dengan peralatan makmal proprietari dapat memahami bahawa ia dihasilkan secara berbeza dan ia unik dalam operasinya. Sebagai contoh, sesetengahnya adalah unit kendiri, sesetengahnya berfungsi dalam persekitaran domain direktori aktif, sesetengahnya beroperasi dalam persekitaran separa domain dan sesetengahnya datang dengan perlindungan keselamatan yang sangat longgar yang harus diperbetulkan. Firma IT juga akan memahami bahawa mereka semua memerlukan semakan keselamatan yang teliti dan mungkin perubahan keselamatan untuk mengintegrasikannya ke rangkaian syarikat.

Sebagai pemilik syarikat perunding Teknologi Maklumat di San Diego, saya telah berpeluang bekerja dengan beberapa syarikat bioteknologi yang berpangkalan di San Diego. Sering kali, kesakitan dan keperluan yang mereka kongsikan dengan saya sangat serupa. Lagipun, mereka semua berlumba-lumba untuk membawa produk mereka ke pasaran lebih awal, mereka mahu ia dilakukan dengan betul pada kali pertama, dan dilakukan dengan kos yang berkesan. Ada yang berkata, dengan ekonomi ini kita perlu melakukan lebih banyak dengan lebih sedikit. Saya katakan, anda harus melakukan lebih banyak dengan kurang – sentiasa!

Mahir dengan sektor bioteknologi tidak memberikan lesen syarikat perunding IT untuk mengenakan bayaran berlebihan kepada pelanggan Bioteknologi mereka. Rakan kongsi Teknologi Maklumat yang baik akan mempunyai pengendalian sumber manusia yang baik dalam pasukan mereka untuk memperuntukkan sumber yang diperlukan dengan sewajarnya apabila kepakaran itu diperlukan dalam sesuatu projek.

Firma IT yang berdedikasi kepada pelanggan mereka mewujudkan hubungan dengan mereka yang lebih kepada perkongsian. Daripada melabelkan pelanggan sebagai hanya akaun lain, sebuah syarikat perunding Teknologi Maklumat yang benar-benar mengambil berat untuk kepentingan terbaik pelanggan mereka berusaha keras untuk mereka. Di San Diego, kami pernah mendapat panggilan daripada pelanggan yang mempunyai masalah dengan komputer ribanya. Dia tidak dapat melakukannya dan mempunyai pembentangan penting pada mesyuarat eksekutif untuk dilakukan. Kami mengambil komputer ribanya, membetulkannya dan menghantarnya ke mesyuaratnya tepat pada masanya. Pelanggan kami sangat gembira dan begitu juga kami.

Rakan kongsi Teknologi Maklumat yang sempurna untuk syarikat berorientasikan teknologi, penyelidikan dan pembangunan ialah syarikat yang boleh memanfaatkan IT dan membantu pelanggan mereka bergerak pantas dengan pasaran, memasarkan produk mereka lebih awal dan, yang paling penting, melakukan lebih banyak dengan lebih sedikit.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Syarikat Perunding Teknologi Maklumat Yang Sesuai untuk Firma Bioteknologi – 7 Tanda
oleh Joyce Tang

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker