Berita Teknologi

Spesifikasi Oppo Find X4 Pro mungkin bocor: Di manakah peningkatan?

Hadlee Simons / Android Authority

TL;DR

  • Spesifikasi untuk Oppo Find X4 Pro mungkin telah bocor dalam talian.
  • Ia kelihatan lebih sama untuk Oppo, walaupun dengan pengecasan yang lebih pantas.

The Oppo Find X3 Pro ialah salah satu keluaran 2021 yang lebih menarik, menampilkan reka bentuk kaca yang unik, kamera mikroskop yang sejuk tetapi agak gimik dan skrin yang tajam dan bertenaga. Nampaknya Find X4 Pro mungkin telah bocor, dan nampaknya ia mungkin lebih serupa.

Pemberi maklumat Weibo Stesen Sembang Digital telah mendedahkan spesifikasi untuk peranti perdana yang akan datang, walaupun tanpa langsung mengatakan ia adalah telefon Oppo 2022. Walau bagaimanapun, angka 80W yang dituntut di sini beratur dengan kebocoran Oppo Find daripada pemberi maklumat awal bulan ini.

Stesen Sembang Digital Oppo Find X4 Pro

Jadi, apakah yang perlu anda jangkakan dari segi spesifikasi? Nah, Stesen Sembang Digital melaporkan bahawa anda mendapat tindakan susulan Snapdragon 888 siri SoC (SM8450), 12GB RAM, kelajuan pengecasan 80W yang dinyatakan di atas dan skrin 6.7 inci QHD+ 120Hz.

Tiada perkataan mengenai saiz bateri, tetapi bateri yang lebih besar akan sentiasa dialu-alukan (walaupun kami tidak mempunyai aduan tentang pek 4,500mAh telefon sebelumnya).

Dari segi fotografi, Oppo Find X4 Pro yang jelas dijangka mendapat sepasang kamera 50MP (masing-masing saiz sensor 1/1.5 inci), kamera telefoto 13MP atau 12MP 2X, dan penembak 32MP.

Lebih banyak liputan fotografi: Cara menggunakan mod manual pada kamera telefon pintar anda

Jika ia sama seperti Find X3 Pro, maka satu sensor 50MP akan digunakan untuk kamera utama dan satu lagi untuk merakam ultra lebar. Dan nampaknya kamera 50MP ini mempunyai saiz penderia yang sama dengan penembak 50MP perdana 2021. Kami juga meneka bahawa penembak 32MP ialah penembak swafoto, yang akan sejajar dengan telefon lama sekali lagi.

Itu membuatkan kita tertanya-tanya tentang kamera mikroskop, yang tidak disebutkan di sini. Ia adalah konsep yang cukup keren, walaupun resolusi rendah (3MP) dan pemfokusan yang cerewet bermakna terdapat banyak ruang untuk penambahbaikan. Jadi kami berharap Oppo mendapat lensa generasi kedua jika ia tidak akan menawarkan kamera periskop sebaliknya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Spesifikasi Oppo Find X4 Pro mungkin bocor: Di manakah peningkatan?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker