Berita Teknologi

Semua kemas kini perisian terkini di satu tempat

Selamat datang ke Samsung Galaxy S21 kemas kini hab. Di sini anda akan menemui maklumat terkini tentang kemas kini pada Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 Plus dan Galaxy S21 Ultra. Kami akan memperincikan versi perisian semasa untuk setiap peranti dan memaklumkan anda jika terdapat kemas kini baharu yang dilancarkan. Samsung biasanya menolak kemas kini kepada keseluruhan siri, tetapi ini mungkin berbeza bagi setiap varian dan pembawa.

Ketiga-tiga telefon siri Galaxy S21 dilancarkan dengan Android 11 dan kulit One UI 3.1 Samsung di atas. Samsung akan menawarkan tiga kemas kini OS Android utama kepada Galaxy S21, S21 Plus dan S21 Ultra. Syarikat juga memberi jaminan empat tahun kemas kini keselamatan untuk semua peranti.

  • Versi stabil semasa: Android 12
  • Bilakah Galaxy S21, S21 Plus dan S21 Ultra akan mendapat Android 13? Disember 2022 (Anggaran)

Kemas kini Samsung Galaxy S21, S21 Plus dan S21 Ultra terkini

23 November 2021: Bulan ini, Samsung memulakan pelancaran One UI 4 berdasarkan Android 12 kepada siri Galaxy S21. Walau bagaimanapun, kemas kini, malangnya, mempunyai tabiat yang sangat menjengkelkan iaitu menurunkan kadar penyegaran paparan kepada 60Hz sebaik anda mengeluarkan jari anda daripada paparan. Sekarang, per XDA-Pembangun, Samsung telah mengakui masalah tersebut dan mengeluarkan kemas kini yang sedikit diubah suai yang menangani isu tersebut. Selain daripada pembaikan ini, bagaimanapun, nampaknya tidak banyak perkara lain untuk kemas kini.

Untuk menyemak sama ada kemas kini tersedia untuk peranti anda, pergi ke tetapan > Perisian kemas kini dan ketik pada muat turun dan pasang.

Kemas kini siri Samsung Galaxy S21 sebelumnya

  • 25 Oktober 2021: Samsung sedang melancarkan kemas kini keselamatan November 2021 kepada peranti utamanya sebelum bulan baharu. Per SamMobile, versi perisian tegar G99xBXXS3AUJ7 mendarat pada peranti pengguna di Jerman. Menurut a log perubahan tangkapan skrin, tidak banyak yang boleh diharapkan, walaupun, menghalang peningkatan keselamatan dan kestabilan yang biasa.
  • 14 Oktober 2021: Tampung Oktober 2021 mendarat di AS dengan versi perisian tegar G99xUSQS4AUIN dan G99xU1UES4AUIN.
  • 28 September 2021: Versi perisian tegar G991BXXU3AUIE, yang termasuk tampung keselamatan Android Oktober 2021, mula dilancarkan di Eropah dan Asia (melalui SamMobile).
  • 6 September 2021: Samsung mengeluarkan tampung keselamatan Android September 2021 kepada siri Galaxy S21 (versi perisian tegar G99xU1UES4AUH9). Ia pertama kali mendarat pada model tidak berkunci di Eropah dan Amerika Syarikat. Nampaknya tiada ciri baharu atau penambahbaikan dengan pelancaran itu.
  • 25 Ogos 2021: Samsung menolak One UI 3.1.1 ke siri Galaxy S21 (melalui Bantuan Tizen). Pelancaran sedang berlaku di Amerika Syarikat untuk T-Mobile varian dan juga berlaku di Kanada untuk model terpilih. One UI 3.1.1 dilancarkan dengan telefon boleh lipat baharu daripada Samsung: the Galaxy Z Lipat 3 dan Galaxy Z Flip 3. Ia membawa beberapa ciri dan penambahbaikan baharu. Anda boleh melihat senarai penuh perubahan di sini. Ia juga termasuk tampung keselamatan Ogos 2021, tetapi telefon Galaxy S21 sepatutnya sudah menerimanya daripada kemas kini sebelumnya bulan ini.
  • 10 Ogos 2021: Versi perisian tegar G99XU1UEU4AUGE sedang dilancarkan. Tidak ada maklumat tentang apa yang mungkin diperlukan oleh kemas kini ini, tetapi mengharapkan bantuan biasa untuk pembetulan dan peminat keselamatan. Menurut Verizon nota tampalan untuk S21 Ultra, perisian tegar juga menyediakan “peningkatan prestasi.”

Apakah kemas kini Samsung Galaxy S21 yang anda jalankan? Beritahu kami dalam ulasan. Selain itu, jika anda telah melihat OTA yang kami tidak tahu, tip kami!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Semua kemas kini perisian terkini di satu tempat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker