Berita Teknologi

Samsung mungkin menyasarkan penghantaran boleh lipat yang lebih tinggi pada tahun 2022

Logo Samsung Galaxy Fold 3 dan Flip 3

Eric Zeman / Android Authority

TL;DR

  • Samsung dilaporkan menyasarkan penghantaran telefon boleh lipat yang lebih tinggi pada tahun 2022.
  • Ia mendakwa bahawa 9.8 juta model boleh lipat generasi keempat boleh dihasilkan tahun depan.

Samsung telah menjadi peneraju pasaran dalam telefon boleh lipat ruang untuk seketika sekarang, sejak semula kepada Galaxy Fold asal dan Galaxy Z Flip generasi pertama. Dan syarikat itu melihat lebih banyak kejayaan dengan Galaxy Z Lipat 3 dan Galaxy Z Flip 3.

Nampaknya Samsung mempunyai matlamat yang lebih tinggi untuk tahun 2022, sebagai penerbitan berasaskan Korea Elec melaporkan bahawa pengeluar menyasarkan untuk meningkatkan pengeluaran alat lipat 2022nya.

Secara lebih khusus, ia mendakwa bahawa Samsung merancang untuk menghasilkan 2.9 juta unit Galaxy Z Fold 4 dan 6.9 juta telefon Galaxy Z Flip 4 mulai suku ketiga 2022 (jumlah 9.8 juta unit). Elec memetik pelan penghantaran dalaman 2022 Samsung untuk maklumat itu.

Bagaimanakah ini dibandingkan dengan alat lipat hari ini?

Outlet dilaporkan sebelum ini bahawa Samsung menyasarkan untuk menghantar antara enam dan tujuh juta peranti lipat tahun ini. Adalah dipercayai bahawa 2.5 hingga tiga juta peranti Z Fold 3 ditetapkan untuk dihasilkan serta 3.5 hingga empat juta unit Z Flip 3.

Dalam erti kata lain, jumlah volum penghantaran untuk 2022 akan menjadi lebih tinggi daripada 2021 jika semua angka ini benar-benar tepat. Tetapi apa yang menarik ialah peningkatan itu nampaknya datang daripada model Galaxy Z Flip 4 sahaja, dengan hampir dua kali ganda jumlah unjuran yang jelas untuk 2022 berbanding angka Z Flip 3 yang dilaporkan.

Berkaitan:Ulasan pendapat kedua Galaxy Z Fold 3 — Langkah besar ke hadapan, langkah kecil di belakang

Kemudian sekali lagi, outlet itu mendakwa bahawa penghantaran telefon boleh lipat Samsung pada 2020 berjumlah 2.5 juta unit atau 60% daripada sasaran asal (4.5 hingga lima juta unit). Jadi masih mungkin sasaran penghantaran 2022 firma itu tidak diterjemahkan ke dalam keputusan dunia sebenar.

Satu lagi tuntutan menarik dalam laporan itu ialah Galaxy S22 FE juga akan dikeluarkan secara besar-besaran mulai Q3 2022 dan dikeluarkan pada suku yang sama. Adalah dipercayai bahawa Samsung menyasarkan untuk menghantar 5.7 juta unit. Di sini berharap peranti itu benar-benar dikeluarkan tepat pada masanya dan tidak terlalu terjejas oleh kekurangan cip global.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung mungkin menyasarkan penghantaran boleh lipat yang lebih tinggi pada tahun 2022
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker