Berita Teknologi

Samsung Dex akan kehilangan sokongan untuk Windows 7, macOS

TL;DR

  • Samsung akan berhenti menyokong sistem Samsung Dex pada Windows 7 dan mesin macOS.
  • Sokongan akan ditamatkan pada Januari 2022.
  • Pengguna Windows 7 perlu menaik taraf kepada Windows 10 atau 11. pengguna macOS perlu menukar sistem.

Terdapat beberapa sistem desktop proprietari untuk telefon Android. Mereka membenarkan anda mengkonfigurasi semula UI peranti Android anda supaya ia kelihatan dan bertindak seperti desktop tradisional. Jika anda menyambung a Papan kekunci Bluetooth dan tetikus dan sambungkan semuanya ke monitor, anda boleh menggantikan komputer riba atau PC desktop anda.

Untuk telefon Samsung, sistem ini dikenali sebagai Samsung Dex. Walaupun Dex berfungsi dengan baik sendiri dalam konfigurasi yang baru kami terangkan, ia juga berfungsi dalam sistem pengendalian lain, terutamanya Windows dan macOS. Terdapat versi untuk Linux dalam pembangunan, tetapi itu tidak pernah berlaku.

Lihat juga: Berikut ialah kekerapan anda menggunakan mod desktop telefon anda

Namun, mulai Januari 2022, Samsung Dex tidak akan melihat sokongan pada Windows 7 atau macOS lagi (melalui SamMobile). Untuk melihat versi terkini dan mendapatkan sokongan, pengguna Windows 7 perlu menaik taraf kepada Windows 10 atau Windows 11. Sementara itu, pengguna macOS perlu sama ada bertukar kepada Windows atau menggunakan Dex dalam format kendirinya (iaitu disambungkan ke monitor/tetikus/papan kekunci).

Untuk menjadi jelas, Samsung Dex masih akan berfungsi pada Windows 7 dan macOS jika anda sudah menyediakannya. Anda tidak akan mendapat sebarang kemas kini baharu dan Samsung tidak akan membantu anda jika berlaku masalah. Selain itu, Samsung tidak lagi akan menyediakan muat turun untuk perisian tersebut. Kami pasti sumber lain masih akan membekalkannya untuk pengguna, walau bagaimanapun.

Dex mungkin mod desktop paling mantap untuk Android yang tersedia, jadi memalukan melihatnya mendapat pengehadan ini. Pengguna macOS, khususnya, mungkin akan berasa sangat kecewa. Mudah-mudahan, mengubah aliran kerja anda tidak akan menjadi terlalu sukar!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung Dex akan kehilangan sokongan untuk Windows 7, macOS
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker