Berita Teknologi

Saluran lucah Roku dan saluran peribadi akan diharamkan

tongkat penstriman roku 4k di tangan

Ryan Haines / Android Authority

TL;DR

  • Selama bertahun-tahun, sangat mudah untuk mendapatkan saluran lucah Roku melalui penggunaan pemasangan saluran peribadi.
  • Walau bagaimanapun, pada Mac 2022, Roku akan mengubah cara saluran yang tidak diperakui berfungsi, dengan berkesan mengalih keluar kandungan dewasa daripada platform.
  • Ini secara asasnya tidak akan menjejaskan ujian beta saluran tetapi akan memberikan skop yang lebih terhad.

Walau bagaimanapun, anda tidak akan menemui mana-mana pembekal kandungan dewasa di kedai rasmi. Itu tidak bermakna saluran lucah Roku tidak wujud. Melalui penggunaan saluran peribadi โ€” secara rasmi dikenali sebagai saluran tidak berlesen โ€” anda boleh melihat kandungan daripada PornHub, Wicked, Naughty America dan banyak lagi. Namun, bermula pada tahun 2022, amalan ini akan berakhir (h/t Protokol).

Pada bulan Mac tahun depan, Roku akan mengehadkan skop saluran tidak berlesen kepada maksimum 20 pengguna. Ia juga akan menjenamakan semula saluran tidak berlesen sebagai saluran beta. Ini akan membolehkan syarikat menggunakan saluran peribadi untuk tujuan yang dimaksudkan: kandungan ujian beta yang akhirnya boleh mendarat di kedai Roku. Sudah tentu, kesan kedua daripada perubahan ini ialah tawaran lucah Roku yang kebanyakannya tidak berguna.

Tarikh sebenar perubahan ini ialah 1 Mac 2022. Sehingga itu, saluran tidak berlesen akan terus berfungsi seperti biasa.

Lucah Roku: Membutakan mata

Selama bertahun-tahun, Roku tidak cuba mengurangkan penyedia kandungan dewasa yang menawarkan akses kepada saluran Roku tidak berlesen. Sebagai contoh, PornHub mempunyai halaman khusus dengan arahan tentang cara mendapatkan salurannya dengan mudah pada Roku anda (tidak, kami tidak memberi anda URL, tetapi ia sangat mudah dicari). Anda juga boleh memautkan akaun PornHub Premium anda melalui saluran tersebut. Pembekal kandungan dewasa lain mempunyai halaman dan saluran yang serupa, malah akses bayar setiap tontonan disokong.

Namun, sikap Wild West ini telah menimbulkan masalah kepada Roku. Mexico secara ringkas melarang penjualan kotak penstriman Roku kerana betapa mudahnya untuk mengakses kandungan tidak berlesen, contohnya. Dengan kedudukan Roku sebagai syarikat perkakasan penstriman media terbesar setakat ini, pengenalan saluran beta berkemungkinan percubaan untuk menghalang masalah masa depan seperti ini.

Sudah tentu, ini tidak akan menghalang penyedia kandungan dewasa daripada memikirkan cara untuk menggunakan TV pintar anda. Sebagai contoh, ia sangat mudah untuk dilakukan sideload apl dewasa pada Android TV anda dan Google tidak boleh mengambil atau mengehadkan ciri tersebut. Jika anda mahukan filem lucah Roku, anda perlu melihat di tempat lain mulai tahun depan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Saluran lucah Roku dan saluran peribadi akan diharamkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker