Berita Teknologi

Perdana yang lebih kecil dengan peningkatan kamera?

Calvin Wankhede / Android Authority

TL;DR

  • Xiaomi 12X nampaknya telah diperincikan oleh pembocor.
  • Ia dijangka mempunyai beberapa ciri yang sama dengan Poco F3.
  • Ia juga kelihatan seperti telefon mungkin lebih kecil daripada perdana Xiaomi biasa.

The Xiaomi 12 siri dijangka tiba bulan depan, yang selaras dengan Mi 11tetingkap pelancaran awal. Kini, pembocor biasa telah mendedahkan kewujudan Xiaomi 12X, dan ia mungkin mempunyai reka bentuk yang lebih padat.

Pemberi maklumat yang kerap Kacper Skrzypek bertompok nama Xiaomi 12X dalam penyenaraian pangkalan data IMEI, sambil menyatakan bahawa ia mempunyai nama kod “psyche.” Lihat tangkapan skrin penyenaraian di bawah.

Xiaomi 12X Kacper Skrzypek twitter

Pemfailan ini juga memberi kami nombor model 2112123AG, dengan huruf terakhir dalam nombor model Xiaomi merujuk kepada kawasan sasaran peranti. Dalam kes ini, “G” bermaksud “global” dan biasanya digunakan untuk negara seperti Eropah, Timur Tengah dan Afrika. Malah, pemberi maklumat secara khusus mengatakan Xiaomi 12X tidak akan datang ke India.

Skrzypek juga menyiarkan spesifikasi yang jelas, mendakwa ia akan dilengkapi dengan Snapdragon 870 pemproses, skrin OLED 120Hz (FHD+), dan kamera belakang utama 50MP. Bunyi ini serupa dengan Xiaomi 11X (juga dikenali sebagai Poco F3 dan Redmi K40), yang dilengkapi dengan Snapdragon 870, panel OLED FHD+ 120Hz, dan penembak belakang 48MP. Di sini diharapkan kamera 50MP adalah tahap perdana dan bukannya sensor peringkat bajet.

Walau bagaimanapun, dimensi Xiaomi 12X mungkin perkara yang paling menarik mengenainya. Skrin peranti dikatakan berukuran 145.4 x 65.4 mm. Jadi diharapkan bezel tidak menambah terlalu banyak pada dimensi keseluruhan, kerana kita mungkin melihat pada peranti yang lebih kecil daripada perdana Xiaomi biasa.

Sudah tentu, harga adalah perkara lain yang tidak diketahui pada ketika ini. Penggunaan Snapdragon 870 menunjukkan bahawa kita boleh mendapatkan harga di bawah paras perdana Xiaomi yang biasa. Sebagai contoh, Poco F3 dilancarkan pada harga €349. Tetapi kami menjangkakan harga yang jauh lebih tinggi jika telefon ini mempunyai kamera mewah yang sesuai, pengecasan yang lebih pantas dan bateri yang besar.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Perdana yang lebih kecil dengan peningkatan kamera?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker