Berita Teknologi

Peranti penstriman atau apl TV pintar? Tiada jawapan yang betul.

David Imel / Android Authority

Terdapat beberapa pilihan yang tersedia jika anda ingin menstrim kandungan di ruang tamu, dengan TV pintar dan alat penstriman kendiri menjadi antara pilihan yang paling popular.

Terdapat kelebihan dan kekurangan untuk menggunakan kedua-dua pilihan ini, tetapi yang manakah sebenarnya digunakan oleh pembaca? Kami bertanya soalan ini beberapa hari yang lalu, dan beginilah cara anda menjawab.

Adakah anda menggunakan peranti penstriman atau apl TV pintar?

Keputusan

Kami menyiarkan tinjauan pendapat baru-baru ini TV pintar berbanding peranti penstriman ciri, dengan lebih 1,600 undian dikira sehingga sekarang. Dan mesti dikatakan bahawa ini adalah urusan yang agak rapat. Walau bagaimanapun, pemenang adalah kem peranti penstriman, memperoleh hampir 41% undian.

Kami dapat memahami sebab pilihan ini terbukti sangat popular, kerana peranti penstriman jauh lebih berkemungkinan melihat sokongan perisian yang bermakna dari segi kemas kini dan apl tertentu. Gajet ini juga harganya sangat berpatutan berbanding dengan membeli TV pintar.

Sementara itu, mereka yang lebih suka menggunakan TV pintar sahaja menyumbang hampir 35% undian. Ini juga masuk akal di atas kertas, terutamanya jika anda perlu menaik taraf TV juga dan mempunyai sedikit wang tunai. Satu ulasan pembaca juga menunjukkan kemudahan aplikasi bersepadu pada TV pintar, sambil menambah bahawa mereka sentiasa boleh menambah peranti penstriman pada TV pintar mereka jika keperluan mereka berubah.

Bercakap tentang TV pintar dan kombo peranti penstriman, 24% responden mengatakan mereka menggunakan kedua-dua peranti. Seperti yang dinyatakan oleh Roger Fingas kami dalam ciri ini, ini berguna jika anda ingin menikmati lebih daripada satu apl dan ekosistem kandungan. Sebagai contoh, anda boleh mempunyai TV pintar dikuasakan Google bersama-sama dengan Apple TV peranti penstriman.

Komen

  • Tiuri Elvander: “Hari ini hampir sukar untuk mencari satu dengan antara muka tulang rawan”. Anda boleh melangkau hampir dari ayat itu kerana pastinya sukar dan sebenarnya mustahil untuk mencari TV yang ‘bodoh’. Saya mencari satu untuk kira-kira 80+ saudara mara dan tidak menemui sesiapa. Mereka tidak mahu atau memerlukan apl seperti Netflix atau Prime, dan mereka juga tidak mahu cadangan untuk penyewaan/strim video. Mereka hanya mahu menonton saluran TV biasa mereka dan itu menjadi lebih sukar pada TV pintar yang mempunyai skrin permulaan dengan semua perkara yang mereka tidak mahu dan hanya mengelirukan mereka.
  • andres_1: dalam kes saya, saya hanya menggunakan aplikasi TV Pintar yang tersedia, sesuai dengan keperluan semasa saya dengan betul. maka apabila tiba masanya TV Pintar tidak begitu pintar lagi kerana peredaran masa, saya hanya boleh membeli peranti penstriman baru
  • JC: Saya perlu bersetuju. Saya baru sahaja menggunakan “pengguna awal” pada Omni TV Kebakaran 75 inci baharu, yang saya sedang bersedia untuk kembali. Sebab saya memilih Fire TV Omni adalah kerana ekosistem Alexa saya dan kerana versi baharu ini mempunyai PIP timbul loceng pintu Dering saya apabila diaktifkan. Sebaliknya, saya kini memilih TCL 6 siri yang boleh dipercayai dengan penambahan Fire TV Stick MAX baharu yang kini tersedia dengan ciri yang sama ini. Kayu ini secara kebetulan juga baru dijual buat kali pertama semalam pada harga $20 daripada harga awal $55.
  • deltatux: Bagi saya ia sangat bergantung. Saya mendapat TV Android Sony yang berfungsi dengan baik tanpa kotak strim. Walau bagaimanapun saya mempunyai TV lain dengan sama ada dongle strim atau mempunyai PC yang dipasang padanya. Apa yang saya dapati ialah tidak ada kemestian mutlak, jika ia sesuai dengan keperluan anda boleh pergi tanpa mendapatkan kotak aliran, anda sentiasa boleh mendapatkannya kemudian jika perlu.
  • penghukum buta: Satu pengecualian saya ialah saya tidak akan membeli tv dengan OS Google. Selain daripada itu saya bersetuju dan tidak membeli TV berdasarkan perisian.

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat kami! Adakah TV anda yang seterusnya akan menjadi TV pintar atau adakah anda gembira untuk mendapatkan TV bukan pintar dan menyambungkannya ke peranti penstriman? Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Peranti penstriman atau apl TV pintar? Tiada jawapan yang betul.
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker