Lain-Lain

Pengurusan Kekayaan untuk 2018: Trend Teknologi Teratas

Memandangkan industri kekayaan terus meneruskan perbincangan mereka tentang kami harus mewujudkan platform sedia masa hadapan untuk pengurusan kekayaan, dan mencadangkan model penasihatan yang bersifat hibrid, kami gagal melihat arah aliran teknologi yang muncul. Trend yang membuatkan kita percaya bahawa pengurusan kekayaan bukanlah destinasi tetapi perjalanan.

Ya, kami percaya bahawa ‘Model Nasihat Hibrid’ ialah gelombang baharu dan akan datang untuk pengurusan kekayaan. Semasa kami menyesuaikan diri dengan arah aliran ini, kami perlu mencipta perjalanan pengurusan kekayaan kami untuk bekerjasama dengan teknologi kekayaan yang betul; melabur dalam data yang lebih baik; menyusun strategi sekitar penyahgandingan digital, dan mempersenjatai model operasi organisasi anda dengan inovasi berterusan.

Selain itu, lima trend teknologi teratas yang akan membantu kami lebih baik pengurusan kekayaan kami adalah sesuatu yang harus kami fokuskan. Jadi, fahami apakah trend ini dan apakah kesannya.

  • AI


Bagi organisasi yang menceburi bidang pengurusan kekayaan atau berada dalam pengurusan kekayaan dan mencari ‘nasihat hibrid’, harus melihat ‘AI’. AI yang akan berfungsi mengikut keperluan pelanggan dan masyarakat juga adalah sesuatu yang terbukti bermanfaat. Menurut tinjauan yang dijalankan oleh Accenture, didapati dalam dua tahun akan datang, AI akan dilihat bekerja bersama-sama manusia dalam organisasi mereka. Selain itu, majoriti eksekutif kekayaan percaya bahawa menjadi lebih mudah untuk mendapatkan kepercayaan pengguna dengan jelas tentang tindakan dan keputusan berasaskan AI mereka.

  • Realiti


Bagaimanakah realiti lanjutan akan mempengaruhi? Ditambah dan maya mengurangkan jarak antara realiti dan orang, pengalaman dan maklumat juga. Realiti lanjutan XR-menyediakan peluang untuk mewujudkan penglibatan pelanggan yang lebih baik. Beberapa organisasi sudah pun memanfaatkan XR sepenuhnya untuk melatih tenaga kerja mereka, meningkatkan produktiviti setiap hari dan mencipta pengalaman pelanggan yang mengasyikkan.

  • Data


Data adalah tempat dunia setiap organisasi teknologi berputar sekarang. Oleh itu, organisasi pengurusan kekayaan perlu bergantung pada data yang boleh diambil tindakan, yang akan membantu mereka membuat saluran data untuk mengubah tindakan menjadi cerapan. Menurut firma IT terkemuka, 80% eksekutif sangat bersetuju bahawa organisasi sangat bergantung pada data, tetapi ramai yang tidak berusaha untuk mengetahui kebenarannya. Usaha yang paling kuat ialah keyakinan, dan data memberikan pandangan yang baik dalam perniagaan. Apabila anda mencipta platform kekayaan, fokus pada kebenaran dan integriti.

  • Tiada geseran


Menjadi berdaya saing bergantung pada seberapa kuat perkongsian anda dengan para eksekutif daripada industri teknologi kekayaan, yang akan membantu anda untuk mencipta ekosistem digital. Untuk memastikan anda mempunyai hubungan yang lancar dengan peserta baharu dalam dunia digital, anda perlu mereka arkitek semula mereka. Anda perlu menggunakan teknologi baharu dan salah satu produk legasi anda untuk transformasi dalaman menjadi portal zaman baharu.

  • Berfikir


Dunia fizikal sedang menyaksikan tahap kecanggihan digital serba baharu, yang diperluaskan kepada peranti yang disambungkan dan realiti lanjutan. Anda boleh memanfaatkan sistem revolusioner ini untuk menjadi platform kekayaan sedia masa hadapan. Tidak lama lagi kita akan melihat bagaimana infrastruktur lanjutan akan menjadi sistem pusat Internet Pemikiran.

Pengurusan kekayaan

Lima aliran ini jika dilaksanakan pada masa yang betul dan cara yang betul akan membantu memacu kelajuan, skala dan inovasi. Platform kekayaan futuristik akan memberikan nilai peribadi yang lengkap dan pada masa yang sama kekal berdaya saing mengikut industri yang sentiasa berubah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pengurusan Kekayaan untuk 2018: Trend Teknologi Teratas
oleh Pratiksha Manan

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker